Gündem, Haberler

Acı Haber! Diyarbakır’da 1 Polis Şehit, 9 Yaralı…

Diyarbakır’dan acı haber geldi. Kayapınar ilçesinde düzenlenen operasyonda 1 polis memuru şehit oldu. 9 polis memuru ise yaralandı. PKK’lı terörist ise öldürüldü. Kayapınar ilçesinde, bir PKK hücre evine operasyın düzenlenmişti. Elde edilen bilgiye göre bugün saat 06.00’da gerçekleştirilen operasyon sırasında PKK/KCK’lı teröristlerin yakalanması amaçlandı. Bu nedenle de Kayapınar Huzurevleri Mahallesi’nde bulunan bir binaya operasyon düzenlendi.

Bölgede meydana gelen operasyonların ardından uzun süren silah sesleri duyuldu. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. Acı haber çok geçmeden geldi. Yaralanan 10 polis memurundan biri yaşamını yitirdi.

El Bombası Attılar

Operasyon başladığında çatışma çıktı. Hücre evinden el bombası atıldı. Böylece 10 polis memurumuz hain bir şekilde saldırıya uğradı. Yaralı polis memurları Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ancak, ağır yaralanan polis memuru kurtarılamadı.

Bölge Sakinleri Korktu

Güne çatışma sesleri ile başlayan bölge sakinlerinin korktuğu gözlemlendi. Bölgede bulunan okullarda eğitim gören öğrenciler de evlerine gönderildi.

Valilikten Açıklama

Operasyonla ilgili açıklama Diyarbakır Valiliği’nden geldi. Açıklamada, “Yapılan istihbari çalışmalarda PKK KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere bugün 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında, PKK/KCK mensubu bir şahsın yakalanabilmesi amacı ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir adrese güvenlik güçlerimiz tarafından giriş yapıldığı esnada çatışma çıkmış, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere toplam 10 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, ağır yaralanan güvenlik görevlimiz kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen çatışma sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehit güvenlik görevlimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terör ve teröristle yapılan mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir