Haberler, Spor

Nuri Şahin’in Milli Takım’ı Bırakmasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

29 yaşındaki yıldızın, Twitter ve Instagram hesaplarından yaptığı açıklama şu şekilde:

Ben, ülke sevgisinin en yoğun haliyle yaşandığı bir evde büyüdüm. Uzaktan sevdim belki ama memleketimi her zaman kalbimin, ruhumun en kıymetli yerinde taşıdım. Çok şükür hayat bana hayalini kurduğum her şeyi sırasıyla yaşattı. Milli formamızı çeşitli yaş gruplarında yüze yakın kez giydim. O formayla sahaya ayak bastığım her dakika, hayatımın en büyük gurur anlarıdır.

nuri-sahin-milli-takim.jpg

Değişimin sihirli gücüne, zamanı geldiğinde mevkileri devretmenin yararlılığına inanırım. Bu, bir bayrak yarışıdır. Böylece alttan gelen potansiyeli kaybetmeden yansıtabilme imkanı doğar. İyi bir planlama ile önümüzdeki 10-15 sene bizlere en büyük başarıları yaşatmaya aday olacak bir jenerasyonumuz var. İleriye dönük bir değişimin yaşanması, genç kardeşlerimizle enerjik bir gelecek planı yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden bugüne kadar bana verilen her fırsatta elimden geleni sahaya yansıtmış bir sporcu olarak kendi adıma ve yeni bir geleceğe imkan verebilmek için milli takım kariyerime nokta koyduğumu açıklamak istiyorum.

Bugüne kadar bana verdiğiniz destek için binlerce kez teşekkür ederim. Farkında olmadan üzdüğüm, hayal kırıklığına uğrattığım kimseler varsa da haklarını helal etsinler lütfen.”

nuri-sahin-milli-takimi-birakti.jpg

Nuri Şahin Kimdir?

Nuri Şahin, 5 Eylül 1988 tarihinde Lüdenscheid’de (Almanya) doğdu. Futbol kariyerine Meinerzh’de başladı. Daha sonra Borussia Dortmund’un altyapısına geçen milli futbolcu, kariyerinde Borussia Dortmund, Feyenoord, Real Madrid, Liverpool formaları giydi. 2014 yılında tekrar B. Dortmund’a donen milli futbolcu, halen Alman ekibinin formasını giymekte.

Milli Takımlar düzeyinde bugüne kadar, 2’si U16, 21’i U17, 6’sı U18, 11’i U21 ve 52’si A Milli Takım seviyesinde olmak üzere toplam 92 maça çıktı. Bu maçlarda toplam 11 gole imza atan milli futbolcu, A Milli Takımdaki ilk maçına ise 8 Ekim 2005’te çıktı.

  1. Nuri Şahin’in Milli Takım’ı Bırakmasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

    1. Doğru karar
    2. Yaşı ilerlemiş değil, daha oynayabilirdi
    3. Neden bu kararı verdiğini anlamadım
    4. Fikrim Yok
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir