Gündem, Haberler, Sizce

Adil Öksüz Almanya’ya Sığınmış!

Ülkemizin yakın tarihinde atlattığı en büyük badire olan 15 Temmuz hain darbe girişimini yapan Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kara kutusu Adil Öksüz, darbe girişimi akşamından beri kayıplarda. Hain darbe girişimini o gece yöneten ve Akıncı Üssü’nde yakalanan Adil Öksüz, o gece adli kontrol şartıyla çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

 Akıncı Üssü civarında bulunma sebebini “tarla bakmak” olduğunu söyleyen Öksüz, uzun bir süredir aranıyor. FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen ile fotoğrafları ortaya çıktığından beri darbe girişimindeki rolü daha da belirginleşen Öksüz’ün bulunması hain darbe girişiminin bütün noktalarının aydınlatılması için çok önemli. Öksüz’ün Pensilvanya’dan darbe talimatını aldığı ve bu talimatı askeriyedeki FETÖ üyesi teröristlere ilettiği belirtiliyor.

adil-oksuz-feto-orgutu.jpg

MİT tarafından oluşturulan özel bir ekiple aranan Adil Öksüz’ün izine yurt içinde bugüne kadar rastlanılmadı. Son gelen haberler ise Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna yönelik. Firari teröristin, birçok FETÖ üyesinin yaptığı gibi Almanya’ya sığındığı belirlendi. Kayıtlara göre yurt dışına çıktığı belirlenmeyen Öksüz’ün yasadışı yollarla Almanya’ya gittiği anlaşılıyor. Öksüz’ün oturum talebini Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yaptığı öğrenildi. Öksüz’ün bu oturum talebinin skandal bir şekilde Alman yetkililer tarafından kabul edildiği ortaya çıktı.

 Almanya daha önce birçok FETÖ mensubunun iltica taleplerini kabul etmişti. Almanya, bu teröristler için Türkiye’nin yaptığı iade taleplerine ise bugüne kadar hiçbir olumlu karşılık vermedi. Bu gelişmeler iki ülke arasında sinirlerin gerilmesine yol açmıştı. İki ülke arasındaki karşılıklı sert demeçler özellikle 16 Nisan halk oylamasında zirveye çıkmış ve bugüne kadar hala devam ediyor. Bakalım Adil Öksüz’ün Almanya’ya sığınması, zaten gergin olan Türkiye-Almanya ilişkilerine nasıl yansıyacak?

  1. Sizce, Almanya Adil Öksüz’ü Türkiye’ye iade eder mi?

    1. Kesinlikle hayır.
    2. Sanmıyorum
    3. İade edecek.
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir