Sizce, Spor

Kupa Beyi Zinedine Zidane!

Salı akşamı Makedonya’nın başkenti Üsküp’te oynanan Real Madrid-Manchester United arasındaki UEFA Süper Kupası karşılaşmasını, İspanyol ekibi Real Madrid kazandı. Böylelikle Madrid ekibi, bu kupayı üst üste ikinci kez kazanmış oldu.

Real Madrid’de teknik direktör Zidane, teknik direktörlük kariyerinde başarılarına böylelikle bir yenisini daha eklemiş oldu. Genç Fransız teknik adam, teknik direktör olarak takımının başında çıktığı 88 maçta 6 kupa kazanarak müthiş bir başarıya imza atmış oldu. Bu 88 karşılaşmada Madrid ekibi, 66 galibiyet, 15 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı.

super-kupa-1.jpg

Futbolcu olarak da Real Madrid takımında birçok başarıya imza atan Zidane, teknik direktörlük kariyerine de pek parlak bir giriş yaptı. Bugüne kadar 88 maçta takımının başında sahaya çıkan genç teknik adam, 6. Kupasını kazanarak ilk başlarda kendisine şüphe ile yaklaşanlara en iyi cevabi verdi. Ocak 2016’da takımın başına geçen Zidane, ilk yılında UEFA Şampiyonlar Ligini, UEFA Süper Kupasını ve FIFA Dünya Kulüpler kupasını kazandı. İkinci yılında da başarısını sürdüren genç teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası ve UEFA Süper Kupasının yanında bu sefer La Liga Şampiyonluğunu da kazandı.

zinedine-zidane.jpg

Zidane, teknik direktör olarak kazandığı 6 kupa ile şimdiden Real Madrid tarihine geçti. Miguel Munoz (14 kupa), Luis Molowny (8 kupa) ve Vicente Del Bosque’nin (7 kupa) ardından, Real Madrid tarihinde en fazla kupa kazanan 4. Teknik adam oldu. Bakalım Zidane bu başarısını sürdürerek, Real Madrid tarihinin en fazla kupa kazanan teknik direktörü olabilecek mi?

  1. Sizce Zidane, Real Madrid tarihinin en başarılı teknik direktörü olabilir mi?

    1. Bu gidişle evet
    2. Hayır
    3. Bir iki seneye kovulur
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir