Ekonomi

Altına Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Altın her zaman için en güvenli yatırım araçlarından birisi olmuştur. Çünkü yeryüzündeki altın rezervleri kısıtlı olduğu için bu değerli maden bazı para birimleri gibi enflasyon altında ezilip kalmaz. En usta ekonomistler ile 70’lik Ayşe nineleri aynı havuz etrafında buluşturmayı başaran altına yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlara kısaca göz atalım. 

Altin-Yatirim-Fonu-.jpg

Piyasadaki diğer yatırım araçlarına göz atın

Genel olarak petrol fiyatlarıyla doğru orantılı, Amerikan dolarıyla ters orantılı bir seyir seyreden altına yatırım yapmadan önce bu sözünü ettiğimiz yatırım araçlarına da göz atmak faydanıza olabilir. Eğer petrol fiyatlarının dibi gördüğünü ya da Amerikan dolarının tarihi zirvelerinden birini yaşadığını düşünüyorsanız o zaman hiç durmayın altına yatırım yapın. 

altin-yatirimi-nerede-yapilmali.jpg

İşlemi gösterişli altınlardan uzak durun

Eğer bileklerinizde veya boynunuzda “ben bunu sürekli kullanayım şık gözükeyim” tarzı düşünce ile altın alıyorsanız buna diyecek sözümüz yok. Ancak eğer asıl amacınız yatırım ise ve daha sonra satmayı planlayarak altın alacaksanız unutmayın ki en sade ve ayarı en yüksek oranlı altınlardan alın. Böylelikle alım ve satım arasındaki kar marjı küçük olacaktır. Ancak kolye veya bilezik tarzı bir altın alırsanız aynı gün içinde satsanız bile %20’ye varan zararı peşinen kabul etmiş sayılırsınız. Dolayısıyla bu akılcı bir yol değil!

forex-piyasasi-ile-altin-yatirimi-yapmak.jpg

Bankada aldığınız altınlar karşılığında size bir hesap cüzdanı verirler üzerinde de aldığınız altının kıymetini gösterir bir rakam olur. Altınınızı göremezsiniz ve yatırdığınız para miktarınca o bankanın rezervlerinde altın ayırıp ayırmadığını tespit etmek en azından sizin gibi bireysel bir yatırımcı için pek mümkün görünmüyor. Ben altını alayım elimde dursun tarzında sağlamcı bir düşünceniz varsa altını kuyumcudan tercih edebilirsiniz. Ancak saklaması hırsızlık açısından bir risk oluşturacağı için banka fikri de mantıklı. Üstelik bu şekilde alım satım yaparken çok daha rahat ve hızlı hareket edebilirsiniz. 

  1. Altına yatırım sizce güvenli mi ?

    1. Evet güvenli
    2. Hayır bir anda düşebilir
    3. Diğer yatırım araçlarıyla altın arasında bölüştürürüm.
    4. Altın her zaman altındır.
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir