Dünya, Haberler

Amerika Vize Yasağı Kimleri Etkileyecek?

Amerika Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamayla vize işlemlerinin askıya alındığı bildirildi.

İçerik Navigasyonu

Amerika Büyükelçiliği Açıklama Yaptı

Amerika Büyükelçiliği tarafından 8 Ekim 2017 tarihli açıklamada ABD hükümetinin, yaşanan olaylardan sonra Türk hükümetinin tavrı nedeniyle ABD ile ilgili çalışmalarda bulunan personeli ve görevlileri ile ilgili yeni bir değerlendirme yapmak zorunda olduğu belirtilldi. Ayrıca bu değerlendirme sürecinde ABD ile ilgili işlemlerde bulunan elçilik ve konsolosluklarına ziyarette bulunan kişi sayısını azaltma amacıyla Türkiye’de bulunan kişilerin vize hizmetlerini askıya aldırdığını ifade etti. Bu açıklama vize işlemi yapan kişilerin vize işlemlerinin sonlanacağı ve vize almayı düşünen kişilere vize hizmeti verilmeyeceği anlamına geliyor.

abd-vize.jpg

Türkiye’den Misilleme Geldi

Bu açıklamalara Türkiye’den gece yarısı saatlerinde tepki geldi. ABD Büyükelçiliği tarafından açıklama yapıldığı için Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ABD vatandaşlarına verilecek vize işlemlerinin askıya alındığı belirtildi. Türkiye tarafından yapılan açıklamanın Amerika tarafından yapılan açıklamayla birbirine çok benzer ifadeler kullanılarak hazırlanması dikkat çekti.

abd-vize-askiya-alma.jpg

Bu Noktaya Nasıl Gelindi?

İki ülke ilişkilerini etkileyen diğer konuların haricinde ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda çalışan bir Türk vatandaşının “FETÖ terör örgütüne casusluk” yaptığı iddiasıyla tutuklanması ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu. ABD Büyükelçisi bu konudan rahatsız olunduğunu ve ciddi kanıtlara dayanmayan duygusal bir yaklaşım içerisinde yapıldığı belirtmişti. ABD Büyükelçiliği ise yaptığı resmi bir açıklamayla konudan rahatsız olunduğunu resmi bir dille ifade etmişti.

abd-buyukelciligi-vize-yasagi.jpg

Yasak Kimleri Kapsıyor?

Yapılan açıklamalardan sonra pek çok kişi vizesinin iptal edilip edilmeyeceği konusunda şüpheye düştü. Yapılan açıklamalar vize başvurusu sürecinde olan kişileri veya vize başvurusu yapmayı düşünen kişileri kapsıyor. Ayrıca farklı türdeki pasaportlar için de vize başvurusu yapılamayacak. Vize başvurusunu tamamlamış ve vizesi bulunan kişiler ise bu yasaktan etkilenmeyecek.

  1. Amerika'nın Vize Yasağının Ne Kadar Süreceğini Düşünüyorsunuz?

    1. Uzun süreli bir uygulama olacaktır
    2. Kısa sürecektir gerilimin artacağını düşünmüyorum
    3. Kararsızım
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir