Kültür, Sinema

Avrupa Sinemasının Baş Tacı: Paris Sokakları

Aşkın ve modanın başkenti, Paris. Öyle bir yapısı var ki Paris sokaklarının hayran olmamak imkansız çoğu filmde gözler önüne seriliyor güzelliği naifliği. Filmlere moda haftalarına konu olacak cinsten bir güzellik Paris sokaklarının güzelliği. Hatta Paris konulu birçok film bulunmakta.

Avrupa sinemasının baş tacı, Paris sokakları konu alan filmlere bir göz atmaya ne dersiniz?

1) Paris, je t’aime (Paris Seni Seviyorum, 2006)

Aşkın diğer adı Paris. Paris, je t’aime filmi ise oldukça farklı temalı bir film. Farklı hayatlar, farklı aşklar anlatılıyor filmde. Bu farklı aşklar ise tam olarak 18 tane. Kısa kısa kesitleri sevip ayrıca Paris aşığı olan sinema severlerin bayılacağı tarzda bir film diyebiliriz. Konusu itibariyle yapımı ise oldukça ilginç bir yapım. Filmin oluşması 4 yıl almış. Ve buna bağlı olarak yönetmen koltuğunda oturan kişi sayısı bir veya iki kişi de olmaktan çıkmış. Tam 22 adet yönetmeni barındıran film farklı sosyal sınıflar, farklı kuşaklar ve kültürler derken ilgi çekici bir yapım.

2) Midnight in Paris (Paris’te Bir Gece Yarısı, 2011)

Paris sokaklarına aşık olan bir nişanlı gencin hikayesini anlatıyor Midnight in Paris. Evlilik arefesinde olan Amerikalı çift Inez ve Gil, İnez’in babasının işi dolayısıyla Paris’e gelmesi ile başlıyor aslında hikayemiz. Genç çift bu durumu fırsata çevirerek aşk  dolu ve aşıkları ile ünlü olan Paris’e geliyor.  Önceleri amaçları sadece bir gezi olsa da Gill’in gece yarısı yürüyüşleri ile oldukça farklı bir hal almaya başlıyor. Ve aile bu yüzden dönüm noktası yaşıyor. Genç adam Paris’e adeta aşık oluyor ve edebiyat kimliği ve tutkusu ortaya çıkıyor.

3) Coco Before Chanel (Coco Chanel’den Önce)

Başlangıçta da belirttiğimiz gibi moda ve Paris adeta birbiri ile özdeşleşmiş iki kavram. Filmde ise Coco Chanel adıyla kendini dünyaya tanıtan Gabriella Chanel’in moda dünyasındaki yökselişi ve hatta kendi sektörünü yaratışını ve cesaret timsali görüşlerini izliyoruz. Gabriella Chanel’in en alt seviyeden günümüze kadar yükselişinin hikayesini moda severlerin ve sinema severleri bir araya toplayan bir yapıt.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir