Haberler, Seyahat, Yaşam

Avrupa Turizmcisi Türkiye’nin Ahını Mı Aldı?

Türkiye seyahat acenteleri birliğinin yurt dışı temsilciliği görevini yürüten Hüseyin Baraner, Avrupa’daki turizm sektöründe büyük kayıp oluştuğu ve bu kaybın büyük şirketleri ekonomik açıdan çok etkilediği yönünde açıklama yaptı. İflas eden şirketlerden biri olan ‘JT Touristik ve Monarch Airlines’ firmasını örnek olarak verdi. Antalya’da son sezonun turistik değerlendirmesini yapan Baraner, Rusya turizm pazarına artış görünürken Avrupa’da Almanya dâhil turizm rakamlarının düştüğünü belirtti.

avrupali-turizmciler-iflasin-esiginde.jpg

Turizm Sektöründe’ ki Düşüş, Firmaları Nasıl Etkiledi?

Turizmde yaşanan hızlı düşüş Türk şirketleri de dâhil Avrupa faal olan birçok büyük firmayı olumsuz etkiledi. Baraner yaptığı açıklamada, JT Touristik ve Monarch Airlines’ Firması’nın Antalya’ya 45 binden fazla turist gönderdiğini fakat daha fazla sürdüremeyerek iflas ettiğini ve iflasın hale gündemde olduğunu belirtti. Şuanda Avrupa Ve Türk Şirketlerinin tek isteği her şeyin biran önce normale dönmesi ve turizm sektörünün beklenen düzeye çıkması. Yeni iflaslara hazır olunması gerektiğini söyleyen Baraner, 2018 yılında Avrupa turizm pazarının daha iyi geçmesinin beklendiğini belirtti. Tabi bu herkesin bir girişimde bulunması gerektiğini söylemeyi de ihmal etmedi.

avrupali-turizmcilere-darbe.jpg

Avrupa Turistik Kaybın Farkında Mı?

Avrupa şuanda Türkiye’deki turizm boşluğunu doldurmakta zorluk çekiyor. İstenilen seviyeye çekmek istese dahi daha fazla risk alarak az kazanç sağlayabilir. Fakat bu durumda şirketlerin iflas etmesi de kaçınılmaz oluyor. Bu konuda Türkiye’ye alternatif bir bölgenin olmadığı düşünülmektedir. Avrupalı turizm şirketleri 2017 yılında bunun daha fazla farkına vardılar.

avrupali-turizmciler.jpg

Buradan yola çıkarak 2018 yılında beklenen turizm rakamları daha fazla olacaktır. Açıklanan resmi turizm verilerine göre; özellikle Hollanda ve Almanya da turizm sektörü ciddi zarar görmektedir. Almanya da turizm kaybı 250 bine yakınken, Hollanda’da bu sayı 50 bini geçmiş bulunmaktadır. Antalya’da ağırlanan Alman turist rakamlarına bakıldığında 2015 yılından 2017 yılın son sezonuna kadar yarı yarıya bir düşüş gözlenmektedir.

  1. Sizce Avrupa Türk Turizmcinin Ahını Mı Aldı?

    1. Evet, Türkiye'ye yaptıkları boykotlar en sonunda onları da vurdu
    2. Bunun Türkiye ile ilgisi yok, Dünya ekonomik krize sürükleniyor
    3. Avrupalı turizmci ağlıyor, peki ya Türk turizmci?
    4. Bir fikrim yok
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir