Yaşam, Seyahat

Avrupa’da Fazla Bilinmeyen Güzel 8 Yer

Avrupa yurtdışı gezileri için sıkça tercih edilen bir bölge olmasına karşın Avrupa’da fazla bilinmeyen güzel 8 yer de bulmak mümkündür. Çünkü yurt dışı ülkelerini tercih eden kişilerin önerdiği yerler hep aynı yerler olmaktadır. Ancak Avrupa’da gizli kalmış çok az kişi tarafından keşfedilmiş güzel yerler bulunmaktadır.

İçerik Navigasyonu

1.Rocamadour – Fransa

Fransa’da bulunan Rocamadour Avrupa’nın fazla bilinmeyen ve gizli kalmış bölgelerinden birisidir. Rocamadour şehri Fransa’nın güneyinde yer alan Alzoo nehri üzerinde yer almaktadır ve kayalıklar üzerine kurulmuş olan uçurum şehirlerinden birisidir. Şehir Ortaçağdan kalma izleri taşımaktadır ve o dönemden kalma hala çalışır durumda olan Cougnaguet isimli su değirmeni bulunmaktadır.

Harika bir manzaraya sahip olan şehirde yer alan Mucizeler Şapel’i ve birçok ortaçağdan kalma yapı Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Ayrıca kiliselerin ve tarihi alanların bulunduğu yere 216 basamaklı Büyük Hacı Merdivenleri’ni tırmanarak ulaşmak mümkün oluyor. Aynı zamanda bulunan asansörle de çıkmak mümkün oluyor. Bunlar dışında şehirde bulunan ve gezilmesi gereken diğer yerler şunlardır;

  • Souillac Romanesk kilisesi
  • St.Amadour lahiti,
  • La Foret des Singes(Maymunlar Ormanı)
  • Rocher des Aigles(Kartallar Kayası)
  • Cite Religieuse Kilisesi’dir.

Rocamadour’da bulunan Cite Religieuse Ortaçağ zamanında hac mekanı olduğu için uçurum şehrinin en önemli yeri olarak yöreyi keşfeden kişilerce ziyaret edilmektedir.

2.Alberobello – İtalya

Avrupa’da fazla bilinmeyen yerlerden birisi de İtalya’nın Puglia bölgesinde yer alan Alberobelo şehridir. Şehir kubbe ve konik çatılı evleri sayesinde dikkat çekici bir özelliğe sahiptir. Şehirdeki bu evler Trulli ya da Trullo adıyla anılmaktadır. Geçmiş dönemde bu evler taşların üst üste konularak harçsız bir şekilde yapılmasıyla oluşmuştur.

Farklı mimarisiyle dikkat çeken bölge 1996 yılından beri Unesco miras listesinde de yer almaktadır. Bu evler ünlü çizgi film Şirinler’de yer alan evlere benzemekte ve şehri gezenler kendilerini Şirinler kasabasında gibi hissederek resim çektirmektedir.

Şehirde ayrıca Saint Antonio Kilisesis, Trullo Sovrano müzesi, Aja Piccola ve Kutsal Doktorlar Anıtı, Aşk Evi, Monti Kasabası, Territorio Müzesi ve Belvedere Santa Lucia gezilebilmektedir. Özellikle Belvedere Santa Lucia fotoğraf çekmek isteyenler tercih ettiği seyir terasıdır.

3.Dinant – Belçika

Avrupa’nın fazla bilinmeyen yerlerinden birisi de Belçika’nın Ardenler bölgesinde da yer alan Dinant kasabasıdır. Bölgede bulunan Meuse nehri kasabayı ortadan ikiye ayırmış durumdadır.

Söz konusu kasaba yemyeşil doğası ve tarihi kaleleri ile ünlüdür. Konum itibariyle savaşlara tanık olduğu için savaşların izlerini görmek mümkündür. Kasabaya gezi için gelenlerin mutlaka görmesi gereken en önemli yer Notre Dame Kilisesi’dir. Ayrıca saksafonun mucidi olan Adolphe Sax’in yaşadığı kasaba olması sebebiyle mucidin heykeli de kasaba da bulunmaktadır. Kasabada görülmesi gereken diğer yerler ise şunlardır;

  • Leffe müzesi
  • Parc de Furfooz
  • Dinant Kalesi
  • Sax Müzesi
  • Château de Freyr
  • Rocher Bayard
  • Fransız Ulusal Mezarlığı
  • Meuse Nehri köprüsü

Kasaba ünlü mucidin memleketi olduğunu bu köprü üzerinde de belli etmektedir. Kasabanın dışında köprü üzerinde de çok sayıda saksafon figürü yer almaktadır.

4.Ohrid – Makedonya

Avrupa’nan az bilinen yerlerinden birisi de Makedonya’da yer alan Ohrid şehridir. Şehir adını Avrupa’nın en eski krater gölü olan Ohri gölünden almıştır ve göl şehrin sınırları içerisinde yer almaktadır. Ohrid şehri turistler tarafından az bilinen yerlerden olmasına karşılık Unesco’da yer almaktadır. En güzel Balkan şehirlerinden birisi olan Ohrid tarihi güzellikler bakımında da oldukça zengindir.

Ayrıca şehir Kiril alfabesinin ortaya çıktığı yer olması bakımından dolayı da oldukça önemlidir. Ohrid’e gelen kişiler tarafından mutlaka görülmesi gereken yerler şanlardır; Ohrid Kalesi, Antik Tiyatro, Eski Şehir Bölgesi, St Clement Kilisesi, Çar Samuel kalesi, Sveta Sofija Kilisesi, Aziz Yuhanna Kilisesi, Ohrid Ulusal Müzesi ve Jovan Kilisesi’dir. Gezilecek yerler dışında Ohrid ve Makedonya’ya özel yöresel lezzetler tadılmadan yöreden ayrılmamak gerekmektedir. Bunlar dışında Ohri gölünde yüzülebilmekte ve sandalla gezi yapılabilmektedir.

5.Hvar – Hırvatistan

Hırvatistan sınırları arasında yer alan bu ada Adriyatik Denizi üzerinde yer alamsından dolayı harika doğal güzelliklere sahiptir. Lavanta bahçeleriyle ünlü Hvar adası Hırvatistan tarafından en çok tercih edilen tatil bölgelerinden olsa da Avrupa ülkeleri tarafından keşfedilmemiştir. Temiz denizi ve harika plajları bulunan bölge tatilcilerin tercih edebilecekleri yerler arasında bulunmaktadır.

Çok fazla bilinmese de yöreye gelen kişiler Hvar’ın güzelliklerine hayran olmaktadır. Hvar adasında yer alan Hvar Katedrali görülmesi gereken tarihi yerlerden birisidir. Ayrıca adayı yüksekten görmek isteyenlerin tercih ettiği Aziz Nikolai tepesi kişilere harika bir manzara sunmaktadır.

Tepede yer alan eski kale de tarihi açıdan oldukça önemlidir. Bunun dışında Fransisken Manastırı, Stari Grad, St Stephens Katedrali, Tvrdalj Kalesi, Hvar adalı ve Hvar meydanı da gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Bunun dışında yöreye gelenler eşsiz Akdeniz lezzetlerini ve yöreye ait lezzetleri deneyebilmektedirler.

6.Kotor – Karadağ

Karadağ’da yer alan Kotor şehri çok fazla bilinmemesine rağmen adını duyan ve gezi için gelen kişiler tarafından oldukça beğenilen yerler arasında bulunmaktadır. Tarihi güzellikler bakımından zengin olan şehir Türkler’den vize almadığı için kolay bir şekilde ziyaret etme imkânı da sağlamaktadır. Kotor’a gezi için gelenlerin görmesi gereken yerlerden bazıları şunlardır;

  • Tarihi Kotor sokakları
  • St Nicholas Kilisesi
  • San Giovanni Kalesi
  • Ordu Meydanı
  • Saat Kulesi
  • St Tryphon Katedrali
  • Utanç Sütunu
  • Maritime Müzesi
  • Gospa Od Skrpjela Adası

Yörenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezen kişiler yöresel yemeklerden yiyebilmektedir. Aynı zamanda yöreye özgü bira ve kömürlü kahve içebilmektedir. Bunlar dışında gezilerini Kotor’da düzenlenen karnaval ve festivallere denk getirenler harika bir deneyim yaşayabilmektedir.

7.Sintra – Portekiz

Avrupa’nın saklı kalmış köşelerinden birisi olan Sintra Portekiz’in Lizbon şehrinde yer almaktadır. Tarihi anıtları ve rengarenk binalarıyla dikkat çeken Sintra Unesco tarafından korunan yerler arasında bulunmaktadır. Ayrıca Sintra’da binaların farklı şekillerde inşa edilmiş olması da turistlerin dikkatin çekmektedir. Sintra’da gezilebilecek tarihi yerler arasında ise şunlar bulunmaktadır;

  • Regaleira Sarayı
  • Mouros Kalesi
  • Sintra Belediye Binası
  • Mağribi Kalesi
  • Monserrate Sarayı
  • Sintra Manastırı
  • Pena Sarayı
  • Sintra Ulusal Sarayı

Regaleira Sarayı sahip olduğu gizli tünelleriyle dikkat çekmektedir. Ayrıca saray içinde şapeller, saraylar, göller ve kuyularla dikkat çekmektedir. Ayrıca saray içinde yer alan kuyunun Tapınak Şövalyeleri tarafından yapılmış olduğu düşünülmektedir. Mekan temiz doğasından dolayı geçmiş zamanlarda Portekiz liderlerinin tatil mekanı olarak kullanılmıştır.

8.Colmar – Fransa

Almanya sınırında yer alan Fransa kenti Colmar Ortaçağ’ın izlerini taşımaktadır. Kenti Fransa’nın Alsace bölgesinde Alsace Şarap Yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu sebeple de şarabın başkenti olarak anılmaktadır. 1000 yıllık bir geçmişe sahip olan Colmar’ın tarihi mekanları oldukça dikkat çekicidir.

Bölgenin en önemli yeri Küçük Venedik olarak adlandırılan küçük kanalları ve harika binalarıyla dikkat çeken yerdir. Kanallarda gondal gezisine çıkan kişiler harika bir deneyim yaşamaktadırlar. Bunun dışında Ortaçağ’a tanıklık etmek isteyenler tarihi sokakları gezebilmektedir.

Yörede mutlaka gezilmesi gereken tarihi mekanlar arasında şuralar bulunmaktadır; Kafalar Evi, Unterlinden Müzesi, Bartholdi Müzesi, St Martin Katedrali, Oyuncak Müzesi, Adolp House, Dominik Kilisesi, Pfister Evi, Özgürlük Heykeli ve Büyük Pazar’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir