İlişkiler, Yaşam

Ayrılıkları Hasarsız Atlatma Yöntemleri

İlişkiler yaşanırken çok büyük mutluluk verir. Kimi zaman da bu duygularımızın sonuçları bize hüzünler yaşatabilir. Bunların en başında da ayrılık gelir. Ayrılık gerçekten dayanılması zor bir durumdur. Hele ki uzun bir ilişkinin ardından yaşanan ayrılık bir boşluk hissi uyandırır insanda. Her zaman gittiğin yerler, gördüğün kişiler, izlediğin bir film, okuduğun bir şiir, dinlediğin şarkı sana onu hatırlatır. Dünyayı yalnızca ondan ibaret görürsün. Sanki onsuz sokaklarda yürümek seni mutlu etmeyecekmiş gibi ya da her zaman onunla yemek yediğin bir mekanda yiyeceğin yemek seni çok tatmin etmeyecekmiş gibi gelir. Ancak unuttuğun bir şey var. Sen o değilsin. Elbette ayrılık acını yaşa, buna diyecek bir şeyimiz yok; ancak hayatın devam ettiğini, onsuz da mutlu olabileceğini unutmamalısın. Sen onunla doğmadın ya da sen var olduğun sürece o da hayatında değildi. Ve unutma ki seni sen yapan değerler arasında sadece o yok. Gerçekten hayatında tek önem arz eden şey o mu? Yapma lütfen, kendi değerinin farkına var. Şimdi sana ayrılıkları hasarsız atlatma konusunda 3 önemli kuralı anlatacağız. Bir dene, işe yaradığını göreceksin.

ayrilik.jpg

İçerik Navigasyonu

1- Kendi Benliğinin Farkına Var

Öncelikle sen bu hayata tek başına geldin bunu unutma. İki kişilik yaşamak zorunda değilsin. Hayatını ayrıldığın kişiye indirgeme. Hayat çok daha geniş inan. Sürekli onu düşünerek hareket etme. Sen ne istiyorsan onu yap. Ve neden ayrıldığınızı asla unutma. Onunla olan güzel günlerini değil, sizi ayrılık noktasına getiren sebepleri hatırla. Eğer çok mutluyduysan, onsuz yaşayamıyorduysan neden ayrıldınız değil mi? Bunu unutma. O ilişkide seni mutsuz eden şeyler vardı.

ayrilik-ila-bas-etme-yollari.jpg

2- Hata Yapma

Ayrılık acısını unutacaksın diye kafa dağıtırken sakın yeni bir ilişkiye başlama. Bırak zaman geçsin. Çünkü boşlukta olduğun için hata yapma olasılığın artacaktır. Dikkatli ol. Yeni ilişkilerden ayrıldığın kişiyi unutana kadar uzak dur.

3- Yeni Sorumluluklar Al

Kendine yeni uğraşlar bul. Boş kaldığın zamanlarda ayrılığını düşüneceğine yeni işler edin. Spora gitmek gibi ya da arkadaşlarınla buluşmak gibi aktiviteler seni onu düşünmekten alıkoyacaktır. Bu en sık başvurulan yöntem.

  1. Hiç Ayrılık Acısı Yaşadınız Mı?

    1. Benden ayrılanlar acı çeksin ben neden çekeyim?
    2. Ayrılık acısı yaşadım ve hala yaşıyorum
    3. Geçmişte bir kez olmuştu
    4. Hiç aşık olmadım ki!
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir