Haberler, Sizce

Bakan İsmet Yılmaz’dan Öğretmen Atama Açıklaması

MEB 2017 yılının sonbahar döneminde ne kadar öğretmen alımı yapacak? 10 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen adaylarının kafasında olan bu sorulara Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz’dan cevap geldi. Bayram için memleketi Sivas’ta bulunan MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Gürün ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı. Hemşerileriyle bayramlaşan Yılmaz, konu ile ilgili gazetecilerden gelen sorular üzerine açıklamalarda bulundu.

ogretmen-atamalari.jpg

 Gazetecilerin öğretmen atamaları ile ilgili sorularına cevap veren MEB Bakanı İsmet Yılmaz, 2017’nin geri kalan aylarında öğretmen atamasının öngörülmediğini belirtti. Öğretmen atamalarının 2018 yılı içerisinde yapılacağını belirten Bakan Yılmaz, bütçenin meclise sunulmasının ardından çıkacak rakama göre atama yapacaklarını belirtti. Bu açıklamalara göre 2017 yılının geri kalanında öğretmen ataması yapılmayacak. Bakan’ın bu açıklamaları atama bekleyen birçok öğretmen adayında hayal kırıklığına neden oldu. 2017 yılının sonbahar donemi için atama bekleyen öğretmen adayları artık 2018 yılını beklemek zorunda kalacak.

ogretmen-atamalari-ne-olacak.jpg

2017 yılı içerisinde Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması için kontenjan açıklayan MEB, böylelikle 2017 yılının sonbahar döneminde öğretmen alımının olmayacağını kesinleştirmiş oldu. 2016 yılında 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştiren MEB, 2017 yılında da 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirmişti. Böylelikle 2017 yılının geri kalanında öğretmen alımı için umutlanan öğretmen adaylarının umutları da önümüzdeki yıla kalmış oldu.

ogretmen_atama_istatistikleri.jpg

Daha önce meclise verilen bir yazılı soru önergesine cevap veren Bakan İsmet Yılmaz MEB kurumlarında şu an öğretmen ihtiyacının 81.001 olduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce Ağustos ayından sonra 10 bin öğretmen alımının olacağını açıklamıştı. MEB Bakanı İsmet Yılmaz da 2017 yılında toplam 30 bin öğretmen alımının olacağını açıklamıştı. Yukarıdaki açıklamalardan farklı olarak Bakan Yılmaz’ın Sivas’ta yaptığı bu son açıklamalarına göre ataması yapılması gereken 10 bin öğretmenin ataması 2018 yılına sarkacak.

  1. Bakan İsmet Yılmaz’ın açıklamaları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

    1. Tam bir hayal kırıklığı
    2. Doğru demiş
    3. Bakan’ın sucu yok, Yükseköğretim planlamasının eksikliği
    4. Fikrim yok
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir