Sağlık, Yaşam

Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

Baş ağrısı gerçekleştiğinde hemen ilaca sarılmak yerine bitkilerden faydalanmak vücuda daha faydalı olmaktadır. Sen de başın ağrıdığında kimyasal madde içermeyen sağlıklı bitkiler ve bitkilerden yapılan çayları aktarlardan alarak hazırlayabilirsin. İşte baş ağrısına iyi gelen birkaç bitki:

bas-agrisi.jpg

İçerik Navigasyonu

Zencefil İle Ağrılara Çözüm:

Baş ağrısı için birebir. Ayrıca sadece geçirmek için değil önlemek için de zencefil kullanılabilir. Taze rendelenmiş zencefille bir bardak sıcak su ağrınızı yavaşça dindirecektir.

Papatya Hem Ruha Hem Baş Ağrısına Deva:

Birçok soruna deva olan papatyanın baş ağrısına da faydası dokunuyor. Sizler seviyorum sevmiyorum yaparken baş ağrısı olanlar tencereye taze ya da kuru papatyayı koyarak demleyebilir ve buharını içine çekebilir. Böylece ağrı yavaşça dinecektir.

bas-agrisina-dogal-cozumler.jpg

Kedi Otunun Sakinleştirici Etkisinden Faydalanın:

Kedi otu içenleri sakinleştirir ve yatıştırır. Birçok ilaca da faydası olan bu bitkiyi çay halinde içerseniz ağrının beyne ulaşmasını engeller ve ağrıyı dindirirsiniz.

Strese Bağlı Baş Ağrısı İse Çaresi Lavanta:

Hepimiz işten strestli bir şekilde ayrılarak güne devam edebiliyor ya da gün içerisinde birçok sorunla karşılaşabiliyoruz. Sen de bu strese bağlı olan baş ağrılarından hergün şikayetçiysen lavanta yağını deneyebilirsin. Lavanta yağını yastığa damlatabilir ve bu şekilde uyuyabilir ya da 3 damla kaynamış suya atarak buharını soluyabilirsiniz. Ayrıca lavanta yağı ile masaj da baş ağrısına iyi gelmektedir.

bas-agrisina-ne-iyi-gelir.jpg

En Eskilerden Gelen Deva Kasımpatı:

Çok önceki yıllarda migren ilacı olarak kullanılan kasımpatıyı aktardan alarak çay olarak içebilirsiniz. Bu migrene karşı da direnç oluşturmanıza fayda sağlar.

Sorun Sinüslerde İse:

Baş ağrısının sebebi sinüslerinizle alakalı ise okaliptüs ya da meyan kökü deneyebilirsiniz. Baş ağrısını hafifleti ve mevsimsel alerjileri önler.

Biberiyeyi Et Yemekleri Haricinde Baş Ağrısında Kullanın:

Özellikle taze biberiyelerde çay demleyerek içmek baş ağrısını hafifletmektedir. Buna benzer olarak yeşil çayda da biberiyede bulunan antioksidanlar bulunur ve ağrıyı hafifletmek için içilebilir. Bu tarz çaylar çok acı gelirse limon atarak tatlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir