Kadın, Yaşam

Boyalı Saçlara Bakım Önerileri

Kadınlar kendilerini daha iyi hissetmek ve havasını değiştirmek için görünümlerine farklılık katmayı severler. Bu aşamada da ilk yapılanlardan biri saç rengini değiştirmek olur. Saç rengini değiştirmek ise saçların yıpranmasına sebep olabilmektedir. Saçların yorulmasını ve yıpranmasını önlemek için boyalı saçlara nasıl bakım yapılır anlattık ve boyalı saçlara öneri verdik.

İçerik Navigasyonu

Saç Bakımında

Saçları boyattıktan sonra kullanılan bazı ürünleri de değiştirmek gerekmektedir. Piyasada boyalı saçlar için özel olarak üretilen şampuan ve kremler mevcuttur. Boyalı saçlar için bakım ürünleri kullanarak hem saç renginin solması hem de saçın yıpranması engelleyebilmeniz mümkün olur.

Nem İhtiyacını Es Geçmeyin!

Yüz ve vücudun neme ihtiyacı olduğu kadar saçların da neme ihtiyacı vardır. Saçın ihtiyacı olan nemin verilmemesi durumunda hem saç yıpranıyor hem de boyanın solmasına neden oluyor. Her gün saçı yıkamak da saçı kurutan faktörlerden biri. Bu aşamada her gün saç yıkamayıp, boyalı saçlar için bakım kremi kullanarak boyalı saçların daha canlı ve daha güçlü olmasını sağlamak mümkün.

Saçınızı Boyatınca Hemen Yıkıyor Musunuz?

Saçlar boyandıktan sonra 48 saat boyanın saça tamamen işlemesi beklenmelidir. Böylelikle pigmentler saça daha iyi yapışacak ve saç rengi solmayacaktır.

Ürün İçeriğini Kontrol Edin!

Bir ürünü alırken rengi, şekli, kıvamı ve kokusu gibi birçok ayrıntıya bakıyor fakat içeriğini incelemiyorsanız boyalı saçlarınız çok daha çabuk solup yıpranabilir. Özellikle sülfat ve tuz içeren ürünler saçınızın rengini ilk yıkamalarda kaybettirir. Bu yüzden mutlaka ürün alırken içeriğini kontrol etmelisiniz.

Doğal Maskeler

Boyalı saçlara bakım önerilerinden biri de doğal maskelerdir. Evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak oldukça etkili doğal maskeler elde edebilirsiniz. Boyalı saçlar için en çok etkili 2 bakım maskesini sizler için anlattık.

Mayonez Maskesi

Mayonez içeriğindeki yumurta ve sirke sayesinde başka hiçbir malzemeye gerek kalmadan maskenin tek malzemesini oluşturuyor. Saçınıza doğal nem ve parlaklık kazandırmak için uygulanan bu maske aynı zamanda besleyici içeriği ile saçlarınızı da güçlendirecektir. Bu maskeyi iki haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Avokado maskesi

Bu maskemizde avokado ile buğday tohumu yağı kullanıyoruz. Avokado besleyici içeriği ile hem cilt hem saç bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle A, E ve B grubu vitaminleri ile potasyum gibi değerli mineralleri içerisinde bulunduran avokado, hem kırık saç uçlarını onarır hem de saça yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Olgun bir avokado ezilerek üzerine buğday tohumu yağı ilave edilerek güzelce karıştırılır. Saçta birkaç saat bekletildikten sonra iyice durulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir