Seyahat

Kafa Dinlemek İçin Gidilecek İstanbul’a Yakın Yerler 

Kimi yeşilliği ile sizi kendisine hayran bırakacak, kimi doğal güzellikleri keşfetmenize olanak sağlayacak, kimi de sessizliğiyle dinlenmenize vesile olacak. İşte size İstanbul’a yakın ve oldukça güzel yerlerden bazıları:

istanbul-kirkpinar-sapanca.jpg

İçerik Navigasyonu

Kırkpınar Sapanca

Bilirsiniz ki İstanbul’da koca koca binaların arasında çarçabuk sıkılıveriyoruz. Gezmek için yeni yerler keşfetmek gerekiyor.Aslında yenilikten ziyade ruhumuza iyi gelecek,oksijeni bol yeşili içinde bir yer olsa hiç de fena olmaz.Kırkpınar Sapanca da tam böyle bir yer.Kafanızı dinleyecek ve dinamik olarak İstanbul’a geri döneceksiniz.Yoğun iş temposuna daha enerjik adapte olmak için küçük bir tatil kaçamağı olacaktır.

istanbul-sile.jpg

Şile

Karadeniz kıyısında İstanbul’a bağlı şirin bir ilçe olan Şile de İstanbul’a yakın gezilecek yer alternatiflerinden. İstanbul’un yoğun trafiği ulaşımı oldukça zorlaştırdığı için şehir içinde bile yaklaşık 3 saat kaybedebiliyorsanız ve 3 saati sonucu güzel bir yere bağlamaktan yanaysanız Şile tam size göre bir yer.Köyleri ve sahili itibariyle de turistlerin ilgi odağı olan Şile tercih ettiğiniz için sizi hayal kırıklığına uğratmayacak Şileden keyifli bir şekilde döneceksiniz.

bursa-golyazi.jpg

Bursa, Gölyazı

Doğal güzellikleri ve toplu yerleşimi ile sizi kendisine hayran bırakacak olan Bursa,Gölyazı’da keyifli vakit geçireceğinizden emin olabilisiniz. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı olan Gölyazı harika manzarası ile tam bir görsellik abidesi. Gölyazı ilçesinde bulunan 8 adanın en büyüğü olan Halilbey adasına uğramadan keyifli gezinizi noktalamamanızı öneririz.

polonezkoy.jpg

Polonezköy

Polonezköy İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı olan bir köydür.Tabiatın size kattığı huzur yanınıza kar kalacak ve tekrar tekrar burayı ziyaret etmek isteyeceksiniz. İstanbulun içerisinde böyle bir yer olması aslında büyük bir imkan.Çünkü zaman zaman vakit darlığından şikayet ediyorsanız ve küçük kaçamaklar sizin için moral oluyorsa Polonezköy’ü listenin başına alın.Özlenilen şeydir,upuzun köy kahvaltıları,tatilin zinde geçmesi için aksatılmayan ve zaten bizim için de en önemli öğün olan kahvaltı doğal ürünler ve temiz hava ile buluşunca değmeyin keyfe.Piknik yapmayı sevenlerdenseniz de Polonezköy’ü tercih edebilirsiniz. Tüm bunların yanında kahve keyfi yapmayı da unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir