Gündem

Sarallar ve Şahinlerin Husumeti Çok Eskiye Dayanıyor!

Türkiye’de suça karışan aileler arasında yakından tanınan veya haberlerde sık sık rastlanan meşhur aileler de mevcuttur. Sarallar ve Şahinler arasındaki çatışmanın hikâyesine bakıldığında; iki tarafında geçmişe yönelik bitmeyen bir mazisi mevcut. ‘Sigarayı terapisi’ hikâyesi de 13 yıl öncesine dayanan bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır. İddialara göre 2003-2004 yıllarında İtalya’da uyuşturucu yüzünden yakalanıp birkaç ay hapis yatıp salıverilen daha sonra Roma’da bir alış veriş merkezinde çapraz ateş sonucu öldürülen kişinin cinayeti soruşturmaya dâhil olmaktadır.

sarallar-ve-sahinler-arasindaki-husumet-neden-cikti.jpg

İki Aile Neden Hiç Barışmak İstemedi?

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre iki tarafın liderinin de eskiye dönük arkadaşlıkları olduğu söylenmekte. Fakat bu arkadaşlık ne zaman bozuldu veya hiç düzelmedi mi? Bilinmiyor. İki tarafın geçmişinde yatan iddialara bakıldığında; Saral gurubu ile hareket eden farklı bir gurup olduğu ve ekonomik anlaşmazlıklardan dolayı aralarının açıldığı ve daha sonra anlaşmazlığın kavgaya dönüştüğü söylenmektedir. Diğer gurup olan şirinlere ait bir mensubun öldürülmesi ile Şirin Ailesi
ve Şahin Ailesi’nin birlikte hareket etmeye başladığı söylenmektedir. Çıkan söylentilere göre şahin ailesinin alacaklı olduğu kişinin Sarallardan yardım istemesi ve yardımına olumlu cevap verilmesi ile iki büyük aile arasında kavgaların başlamasına sebep olmuştur.

sedat-sahin-kimdir.jpg

Sigara Bıraktırma Hikâyesi Nereden Geliyor?

Anlatılanlara göre 2004 yılında yurtdışına giden Saral ailesinin mensubu, İtalya’da yakalanıp serbest bırakıldıktan sonra bu olayı öğrenen şahin ailesi Hüseyin Saral’ın bulunduğu yere giderek bir alışveriş merkezinde ateş açarak suçu işlemişlerdir. Daha sonra şahinlerin bir adamının çatışmayı gerçekleştirdikten sonra yaptığı bir telefon konuşmasında; ‘Burada sigarayı bıraktırdım, şimdi gideceğim’ dediği belirtilmektedir. 

sedat-sahin-burhanettin-saral-1.jpg

Daha sonra çıkan haberlere göre Sedat Şahin’in villasının tarandığı ve olaya daha sonra karşılık verdiği belirtilmektedir. Emniyetin bu çatışmaların durması için devreye girerek operasyonlar yaptığı ve neticesinde birçok suç aleti ve silah ortaya çıktığı ve mahkemelerin hala sürdüğü bilinmektedir.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir