Haberler, Sizce

CHP’den İstanbul için Sürpriz Adaylar!

 İstanbul, Ankara, Mersin, Adana gibi illerde büyükşehir belediyelerini kazanmak isteyen CHP yönetimi şimdiden kolları sıvamış durumda.

 Bu illerden özellikle İstanbul ayrı bir önem kazanmakta. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yüzde 40, Ak Parti’nin başkan adayı Kadir Topbaş’ın ise yüzde 47.9 oy aldığı İstanbul’da, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 51.35 Hayır oyları önde çıkmıştı. CHP, bu sefer güçlü bir aday ile Türkiye’nin kalbi olan bu ilimizde Belediye Başkanlığını kazanma niyetinde. Kulislerde konuşulanlara göre CHP’nin adayları arasında siyaset dışından iş adamı Ali Koç ve iş kadını Ümit Boyner’in isimleri geçiyor.

umit-boyner-aday.jpg

 Siyaset deneyimleri olmayan bu iki ismin CHP’den gelmesi muhtemel böyle bir teklife nasıl yaklaşacakları merak konusu. Bu iki ismin haricinde isimleri adaylık için geçen diğer kişiler ise şunlar: CHP TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milletvekilleri Gürsel Tekin ve İlhan Kesici ile CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat.

ali-koc-nereli.jpg

Ali Koç kimdir?

1967 yılında İstanbul’da doğan Ali Koç, Ford Otosan Yönetim Kurulu başkanıdır. Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi olan Ali Koç, geçmiş yıllarda Fenerbahçe Spor Kulübünde de yöneticilik yapmıştır. Kamuoyunda Fenerbahçeliliği ile de bilinen genç iş adamı, Mayis 2018’deki olağan kongrede Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına aday olacağını da açıklamıştı. Evli ve iki çocuk sahibidir.

umit-boyner-kimdir.gif

Ümit Boyner kimdir?

1963 yılında İstanbul’da doğan Ümit Boyner, TUSİAD’ın eski başkanlarındandır. University of Rochester’dan (New York) mezun olan Ümit Boyner, bankacılık sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. 1994 yılında ikinci evliliğini iş adamı Cem Boyner ile yapan Ümit Boyner, Boyner Holding A.Ş’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

  1. Peki, sizin bu konudaki fikriniz nedir? CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için kimi aday göstermeli?

    1. Ali Koç
    2. Ümit Boyner
    3. Her ikisini de değil
    4. Siyasetin içinden gelen birilerini
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir