Gündem, Sizce, Yaşam

Cinsel İstismar Yapanlar İçin Kimyasal Hadım Gündeme Geliyor

Çocuklara yönelik cinsel istismar ile ilgili hadım konusunun gündemde yeniden yer alacağını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıkladı.

Ak Parti grup toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şu sözleri dile getirdi;”Çocuklarımıza yapılan alçakça saldırılar oldu. Buna kayıtsız kalamayız. Bu durum toplumu çöküşe götürecek alçaklıktır. En ağır ceza neyse adım atılacak.” dedi.

Bunların başında kimyasal hadım geliyor Kimyasal hadım, herhangi bir cerrahi müdahale olmaksızın birinin cinsel faaliyetlerini sonlandırmak anlamına geliyor.Bunun sonucunda kimyasal hadım yapıldıktan sonra kişinin hiç bir şekilde cinsel isteği kalmıyor ve cinsel istek sıfırlanıp dibe çöküyor.Kimyasal hadım yapılarak teknik olarak bir daha aynı suçu tekrarlamasının önüne geçiliyor.

AKP  Grup Toplantısında yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Abdülhamit Gül cinsel istismar ve hadım ile ilgili şu sözleri sarf etti ;”Kimyasallarla cinsel isteği azaltma, ortadan kaldırma, infaz süresince ve sonrasında mahkeme kararıyla belki bunu birkaç gün içinde tekrardan yürürlüğe koyma hususunda bir irademiz var” dedi.

Partisinin grup toplantısından önce gazetecilere röportaj veren Gül ;”Sorunun çözümüyle ilgili bir çok başlıklar var. Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda değerlendirdik. Tüm bunlarla ilgili Başbakan Yardımcımız başkanlığında, Recep Akdağ başkanlığında komisyon kurduk. Tüm tedbirler, sorunların çözümüne yönelik yapılması gereken tüm adımları masaya yatırıp değerlendireceğiz. Ceza Kanunları’nda artırımlar yapıldı. Özgecan cinayetinden sonra, sonraki gelişmelerde yapıldı” ifadeleriyle açıklamada bulundu.

Cinsel istismar suçuna yönelik hadım ve idam cezalarına yönelik açıklamalarda bulunan Gül şöyle konuştu.;”Kimyasallarla cinsel isteği azaltma, ortadan kaldırma, infaz süresince ve sonrasında Mahkeme kararıyla belki bunu birkaç gün içinde tekrardan yürürlüğe koyma hususunda bir irademiz var. Farklı bir düzenleme ile değerlendirdiğimiz konulardan biri de bu.”

  1. Cinsel İstismar Yapanlara Sizce Hadım Yapılmalı mı?

    1. Evet hadım yapılmalı
    2. Hayır direk idam edilmeli
    3. Bu konuda kararsızım
    14 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir