Haberler

Cumhuriyet’in Kurulduğu Günden Bu Yana Eğitim Sistemimiz Ne Durumda?

29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet ilan edilmiş ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyetimizin temeli ilimdir, fendir’ demişti. Eğitimde Birlik anlamına gelen Tevhid-i Tedrisat Kanunu le başlayan Millet Mektepleri ve Köy Enstitüleri Projesi ile sürdürülen eğitimde gelişim atakları daha sonrasında yerini farklı yaklaşım ve sistem denemelerine bıraktı. Günümüzde pek çok zeki gencimiz dünyanın saygın üniversitelerine kabul ediliyor. Ancak bunun yanında hala eğitim için atılması gereken adımlar mevcut.

turkiye-egitim-sistemi.jpgTürkiye İstatistik Kurumu 2016 verilerine göre ülkemizde 6 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyenlerin oranı 3,78 olarak açıklandı. En çok okur yazar iller sırasıyla Antalya, Tekirdağ ve İzmir olurken en düşük okuma yazma oranı ise Şanlıurfa, Mardin ve Muş olarak karşımıza çıkıyor.

turkiye-egitim-sistemi-1.jpg

 Cumhuriyet’in ilk yıllarına nazaran okur yazar oranının üst seviyelerde olduğu görülüyor. Artık eğitim olanaklarına kolayca ulaşılabiliyor. Ancak sınav sisteminde meydana gelen değişmeler ve müfredatta farklılaşmaya gidilmesi hem velilerin hem de öğrencilerin aklını karıştırabiliyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

  1. Sizce Türkiye'nin eğitim sistemi nasıl?

    1. Bence eğitim sistemimiz iyi durumda
    2. Gün geçtikçe eğitimin içi boşaltılıyor
    3. Okur yazar oranı eğitim düzeyinin iyi olduğunu göstermez
    4. Çok kötü durumda
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir