Sizce, Spor

Deplasmana Sütyen Giyip Giden Taraftar

İngiltere’de yapılan sütyenli protesto bunun bir örneği. Gelen bilgilere göre bir taraftar deplasman maçına alışılmadık bir kıyafetle gitti ve protesto gerçekleştirdi.

sutyen-giyip-deplasmana-gitti.jpg

Deplasmandaki Maça Südyenle Gitti

Lincoln City futbol takımının taraftarı olduğu öğrenilen Simon, futbol takımının deplasmanda yaptığı maça südyen giyerek gitti. Südyen giyerek maça gitmesinin nedeni önce anlaşılmasa da gerçek ortaya çıktığında bunun bir protesto olduğu anlaşıldı. Südyen giymesinin sebebinin deplasmana geldiği  stadda daha önce gerçeklemiş bir olay.

maca-sutyen-takip-giden-cilgin-taraftar.jpg

Rahatsız Edici Arama

Stevenage isimli futbol takımı daha önceki bir maçta deplasmana gelen kadın taraftarların stada izin verilmeyen eşyaları sokmaya çalışıp çalışmadığını anlamak için sütyenlerini kontrol etmek istemiş ve bu davranış büyük tepkiye yol açmıştı. Haber kaynaklarının aktardığına göre kadın taraftarları kontrol eden kişilerin erkek güvenlik görevlileri olması da olayın uzamasına sebep olmuştu. Bu duruma tepki gösteren kadınlardan bazıları görüntülerinin güvenlik kamerası ve yol kameraları kayıtlarına geçtiğinden endişe duyduğunu belirtmişti. Kadınları rahatsız eden bu aramada küçük çocukların da ciddi anlamda arandığı belirtilmişti.

Kadın taraftarların maruz kaldığı bu durum üzerine protestolar gerçekleşmiş ve otuzdan fazla kulüp paylaştıkları içeriklerle bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmişti. Stevenage takımı ile olayların geniş yer bulması üzerine gerekli çalışmaların yapıldığına dair açıklama yapmıştı. Olayın duyulmasının ardından gerekli soruşturmalar yapıldığı söylense de Simon tarafından yapılan bu protesto olayın geniş kitlelere duyurulması amacını taşıyor.

lincoln-macinda-sutyen-giyen-adam-simon.jpg

Protesto Nasıl Gerçekleşti

Simon isimli taraftar kendi vücuduna uyacak boyutlarda bir südyen bularak giydi ve deplasmandaki maça gitti. Maça giriş için yapılan kontroller sırasında güvenlik görevlilerinin kendisini aramasını isteyen taraftarı hiçbir güvenlik görevlisi aramaya kalkışmadı. Arama olmamasına rağmen Simon tarafından yapılan protesto ilgi çekti ve çekilen fotoğraflar sosyal medya platformlarında paylaşıldı. Gerçekleşen protesto sonrasında sosyal medyada pek çok kişi bu protestoya destek verdiğini belirtti.

  1. Bu protestonun yararlı olduğunu düşünüyor musunuz?

    1. Evet mesaj yerine ulaşmış olmalı
    2. Hayır protestonun farklı yöntemleri de var
    3. Saçma olduğunu düşünüyorum
    4. Kararsızım
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir