Sağlık, Yaşam

Diyet Yaparken Sakın Bunları Yapmayın

Yaz sezonundan sonra verilen kilolar kışın yaklaşmasıyla beraber tekrar alınmaya başladığı anda herkesi bir korku kaplar. Alınan kiloların bir an önce verilmesi için duyulan her diyet tarifi denenmeye çalışılır. Ancak diyet yaparken sağlığımızı da tehlikeye sokmamız gerekiyor. Bu nedenle diyet yaparken bunları sakın yapmayın:

İçerik Navigasyonu

1. Öğün Atlamak

Diyet için genel olarak söylenen söz az ve sık aralıklarla yemek yenmesidir. Bu nedenle kilo vereceğinizi düşünüp de atladığınız öğün ihtiyacınız olan besinin vücudunuza girememesi demektir. Ayrıca atladığınız öğünden sonra yediğiniz yemek oranı fazla olacağından faydası olmayacaktır. Bu nedenle az miktarda ama sık aralıklarla yemek daha uygundur.

2. Aç Kalmak

Öğün atlamanın uzun süreli hali de denebilir. Kilo vermeye çalışmanın en bilinçsiz ve tehlikeli hali budur. Vücut gereken enerjiyi besinlerden karşılayamadığı durumda kas ve yağ dokusunu kullanır. Kas dokusunun kullanımında ise su kaybı oranı da artar. Bu da cildinizin kurumasına, yüzünüzün çökmesine, tırnaklarınızın kırılmasına ve bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olur. Bağışıklık sisteminin zayıflaması bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimalini de arttırır. Aç kalınan süre sonunda yenilen yemek ise aşırı derecede kilo almaya neden olur.

3. Tek Besin İle Diyet Yapma

Vücudumuzun günde ortalama 50 farklı besin grubuna ihtiyacı vardır. Bunların belli oranlarda alınması diyet yapmanız için yeterli olacaktır. Bunları ana başlıklar halinde özetlersek; süt, et, tahıl, sebze ve meyve ile yağ ve şeker olarak sayabiliriz.

4. Meşhur Diyetler

İnternet ortamı önemli bilgileri barındırdığı gibi belli bir kaynağı olmayan ve kulaktan dolma bilgileri de içermektedir. Bu nedenle şok diyet, mucize diyet, gibi belli bir dayanağı olmayan diyetleri kesinlikle denemeyin. Ayrıca bunlarla birlikte önerilen ve içeriği belli olmayan içecek ve yiyecekleri de tüketmekten kesinlikle kaçının. Diyet yapmadan önce bir diyetisyene başvurup kendi bünye yapınıza göre hazırlanacak diyet programını uygulayın.

Sizce kışa girmeden önce diyet yapmamız gerekli mi?

Kış soğuk olacağından ve vücudun da ısınmak için yağa ihtiyacı olacağından diyet yapmamıza gerek yok

Diyetin yazı kışı olmaz

Şimdiye kadar hiç diyet yapmadım ki kışın yapayım

Vücudumuzu kışa ve hastalıklara hazırlamak için besinlerimizi düzenlememiz yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir