Gündem, Sağlık

Dondurulmuş Embriyonları Kaybolan Çift Tazminat Davası Açtı

5 yıllık evli 38 yaşındaki Ö.O. ve 45 yaşındaki T.O. çifti doğal yollardan çocuk sahibi olamayınca tüp bebek yöntemine başvurarak çocuk sahibi olmayı denesede yine istedikleri olmamıştır.

25 Mayıs 2015 yılında sağlıklı bir şekilde elde edilen iki embriyonu dondurma kararı aldılar.O yıl denedikleri operasyonda hamile kalamayan Ö.O'ya bir yıl boyunca terapi uygulanmasına karar verildi.Bunun üzerine emriyo dondurdukları hastanenin evlerine uzak olması nedeniyle evlerine yakın bir özel hastaneye ikinci nakil işlemini yaptırdılar.

Anne adayının verdiği başvuruyla 27 Haziran 2016'da özel ozan tankıyla dondurulan embriyonlar  Ataşehir'deki özel hastaneye sevk edildi.

4 Temmuz2017 tarihinde operasyon için randevu verilen kadın yine hüsrana uğradı.Çünkü,nakli yapacak olan doktorun, ‘tankın içinde embriyonlar çıkmadı’ demesi üzerine yine ameliyat yapılamadı.

Embriyo tankını, dondurulduğu özel hastaneden tutanakla alıp, naklin yapılacağı hastaneye de tutanakla teslim eden ve embriyonların kaybolmasıyla yıkılan çift, olayı savcılığa bildirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla alakalı olarak soruşturma başlatarak,Bakanlık;embriyoların kaybolmalarıyla ilgili iki hastaneyide suçlu bularak toplam 56 bin liralık idari para cezası kesti.

Bir kez daha hayalleri yıkıla çift, her iki hastaneye toplamda 400 bin liralık manevi ve 10 bin liralık da maddi tazminat davadı açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir