Kültür, Müzik

Dünyanın En Gözde Konser Mekanları

Kimisi uzun yıllar süren tarihi ile kimisi ise en iyi akustiğe sahip olma özelliği ile dünyada en gözde konser mekanları olarak anılıyor. Dünyanın her yerine dağılan ve farklı tasarımcılar tarafından inşa edilen bu konser mekanlarına fırsat bulursanız gitmeli ve sevdiğiniz müzikleri dinlemelisiniz.

İçerik Navigasyonu

Vega, Kopenhag

Kopenhag’da yer alan Vega, hem konser alanı hem de gece klubü olarak ayrı katlarda hizmet veriyor. Avrupa’nın en iyi akustiğine sahip olduğu söylenen Vega aslında konser mekanı olarak değil halkevi olarak inşa edilmiş. 1956’da inşa edilen halkevi 1996’da restore edilerek bugünkü halini almaktadır.

Festhalle, Frankfurt

İlginç tasarımı ile dikkat çeken Festhalle, aynı zamanda cam bir tavana sahip. 1909 yılında konser alanı olarak hizmete giren Festhalle şimdiye kadar birçok önemli müzik grubunu ağırladı. Bu önemli isimler arasında Deep Purple, Depeche Mode gibi gruplar bulunuyor. Aynı zamanda 2001’de MTV Ödülleri de bu salonda verilmiştir.

Natlon al Center for Performing Arts, Pekin

Özellikle tasarım olarak yumurta şekline benzemesi ile adından sıkça bahsettiren yapı farklı tasarım çözümleri ile yaz kış konser verilebilen sorunsuz mekanlardan. Opera binası, konser salonu ve tiyatro bulunan yapı titanyum malzemeden yapılmıştır ve kullanılan malzemeler sayesinde kışın buzlanma olmadan yazın ise yosun tutmadan performans sergilenebiliyor.

Air Canada Centre, Toronto

Aslında bir stadyum ve 1999 yılında açıldı. Ancak 19000 kişiye ev sahipliği yapabilen alan sadece spor müsabakalarına değil birçok konsere de ev sahipliği yapmış durumda. Bu isimler arasında Bon Jovi, Lady Gaga ve Pearl Jam bulunuyor.

Red Rock Amfitiyatrosu, Colorado

Rocky dağı eteklerinde doğal bir amfitiyatro olan bu mekan 1906’dan beri çokça farklı ismi ağırlamış durumda. Beatles’ten Jimi Hendrix’e kadar çokça ünlüyü ağırlayan bu amfitiyatro dünyanın en ünlü açık hava tiyatrolarındandır.

Viyana Opera Binası, Viyana

1869’dan bu yana ayakta durmayı başaran ve dünyanın opera merkezi sayılan bu binada yılda ortalama 60 performans izleyebilirsiniz. Burada görsel şölene tanık olmalı ve hayatınızda bir kez de olsa burada performanslardan birine eşlik etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir