Seyahat, Yaşam

Dünyanın En İlginç 5 Köyü

Şehirde yaşayan insanların bir çoğu, şehrin karmaşasından kurtulmak istediğini ve köyde yaşamak istediğini söyler. Yeşillikler içinde, tarım ve hayvancılık yapabileceği köylerin hayalini kurar. Dünyada hayallerdeki köy tasfirine uymayan farklı özelliklere sahip bir çok köy bulunmaktadır. Kimi köy denizi ile, kimi köy bağları ile kimi köy ilginçliği ile ün yapmıştır.

İşte karşınızda dünyanın en ilginç beş köyü

İçerik Navigasyonu

Zhongdong / ÇİN

Zhondong, Çin’in Guizhou bölgesinde yer alan bir köydür. Köy 1800 metre yüksekliğindeki mağara içinde kurulmuştur. Kısa zamana kadar Çin Hükümeti ‘ Çin mağara adamları toplumu değildir ‘ diyerek , köyün ulaşım sorunları ile ilgilenmedi. Köyde yaşayan öğrenciler, karayolu bağlantısı olmadığı için, yakın yerlerdeki okullara gitmek için 2 saat yürümek zorunda kalıyordu. Mağara köy basında yer alınca turistik bir bölgeye dönüştü. Bu dönüşüm ile köyün karayolu bağlantısı yapıldı. Köyde halen yaşam devam etmektedir.

Haid Al-Jazil / Yemen

Haid Al-Jazil, Yemen’de kurak bir vadi içinde, 150 metre yüksekliğinde bir kayanın üzerine kurulmuş bir köydür. Yemen’de nehirler kuraklığa bağlı olarak hemen kurumaktadır. Sadece yağışlı mevsimlerde akmaya başlayan nehir suları bu köyde yaşayan kişilerin yaşam kaynağıdır. Arabistan Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan Yemen’in deniz seviyesinden uzak iç kesimlerindeki araziler kurak çöllerden oluşmaktadır. Su kaynakları çok sınırlıdır. Bu sebeple Had Al-Jazil’de evler sıcaktan korunmak için ahşap tabanlara sahip ve çamurdan inşa edilmiştir. Evlerin malzemesi çamurdan da olsa mevsim şartlarına göre çok dayanıklıdır.

Sacova / Sicilya

Sacova, kiliseleri ve taş evleri ile Ortaçağ havasında bir tarihi köydür. Sacova’da yaklaşık 1600 kişi yaşamaktadır. Godfather II filmi, gürültünün olmadığı bu tarihi köyde çekilmiştir.

Juzcar / İspanya 

Juzcar, İspanya’nın Endülüs bölgesinde bulunmaktadır. 2011 yılında Şirinler film galasına ev sahipliği yaptığı için köydeki tüm evler, Sony Pictures tarafından maviye boyanmış. Sony Pictures evleri eski haline getirmeyi teklif etsede, köy halkı Şirinler Köyü gibi duran evlerini boyanmasını kabul etmemişlerdir.

Nijer Nehri Kenarındaki Köy

Nijer ve Nijerya gibi ülkelere ismini veren Nijer Nehri’dir. Nijer Nehri kıyısındaki köyün, görülmeye değer kılan özelliği, mimarisi ve doğal güzelliğidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir