Seyahat, Yaşam

Dünyanın En Nefis Dalış Noktaları

Su altında tarihi kentlerden ya da rengarenk balıklardan hoşlanıyor ve suyun dünyasına kendinizi bırakmayı seviyorsanız bu dalış noktalarında mutlaka bulunmalı ve görkemli anlara tanık olmalısınız:

İçerik Navigasyonu

Kanada, Tobermory

Tarihi kentleri ya da batık gemileri rengarenk balıklara tercih edenlerden ve gizemi yaşamak isteyenlerdenseniz Kanada’da bulunan Tobermory’e gitmelisiniz. Su her zaman burada soğuktur ve dalış merkezinde 20’nin üstünde batık gemi bulunmaktadır.

Kızıl Deniz

Mısır’da Peninsula bölgesi’nde yer alan dalış destinasyonu hem dünyadaki birçok yere göre daha ucuz hem de tropikal mercan alanı. Kızıl Deniz’in plajlarında deniz keyfi yaşayabilir ve burada tatilinizi yaparken dalabilirsiniz.

Palau Adaları

Nadir türlerin bulunduğu ve 1000 feet derinliğe kadar dalış imkanı olan Palau Adaları’nda mutlaka dalmalısınız. Birçok göçmen balık da bu bölgeden geçerek mükemmel bir manzara sunmaktadır. Su altında sarkıtlar ve yumuşak mercanlar ile harika zaman geçirebilirsiniz.

Cayman Adaları

Cayman Adaları Birleşik Krallığı’na bağlı adalardandır ve dalış seven herkesin gözde mekanı arasında ilk sıralardadır. Rengarenk mercanlar ve vatoz balıkları ile harika vakit geçireceğiniz Cayman Adaları’nda vatoz balıklarını besleyedebiliyorsunuz.

Papua Yeni Gine

İkinci dünya savaşından bugüne gelen birçok batık savaş gemisine ev sahipliği yapan bu dalış destinasyonunda tüplü ya da tüpsüz olarak dalış yapabilirsiniz. Ayrıca sadece batık savaş gemileri değil deniz canlılarının da her türünü bu denizde görebilirsiniz. Cüce denizatından köpekbalıklarına her tür Papua Yeni Gine dalış destinasyonunda mevcut.

Thailand

Ülke olarak söylediğimiz Thailand’da oldukça fazla dalış merkezi bulunuyor. Phuket, Surin Adaları gibi adalar başta birçok adada dalabilir ve güzelliklere tanık olabilirsiniz. Nisan ve Ekim ayları yıl içerisinde en elverişli zaman kabul ediliyor. Ayrıca diğer yerlere göre daha ucuz olan dalış destinaysonların birçok türde deniz canlısına tanık olacaksınız.

Costa Rica

Dalış severlerin çok fazla tercih ettiği yerlerden biri de Costa Rica’daki dalış merkezleri. Oldukça fazla deniz canlısı türü bulunan bu bölgelerde tüplü olarak dalış yapabilir ve nadir görülen bir deniz canlısı olan Fulya Balığı’nı görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir