Haberler, Siyaset

Erbakan’dan Yeni Parti Açıklaması

Erbakan Vakfı; milli görüş harekatını başlatan, bir dönem Başbakanlık görevini yerine getirmiş, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Necmettin Erbakan’ı 91. doğum gününde yapılan törenle andı. Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ”Büyük Gençlik Buluşması” düzenlendi. Erbakan Vakfı’nın Genel Başkanı, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın yaptığı konuşma törene damgasını vurdu.

fatih-erbakan-kimdir.jpg

 ”Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Fatih Erbakan yaptığı konuşmada, adil bir dünya için Milli Görüş harekatının gerekliliğini vurgularken; geçtiğimiz hafta Meral Akşener’in kurduğu İyi Parti’den sonra, yeni bir parti kurulacağının sinyallerini verdi. Erbakan : “Kurmuş olduğu Milli Görüş partilerinden bir tanesi kapatıldığı zaman Erbakan Hoca’mıza ‘Hocam şimdi ne yapacağız?’ derler. Erbakan Hoca’mız meşhur tarihi cevabında, ‘Yapacağımız şey çok açıktır. Nasıl ki abdestimiz bozulduğunda yeniden abdest alıyorsak şimdi de aynısını yapacağız. Yeni partimizi kurarak abdestimizi tazeleyeceğiz.’ demiştir. Aynı şekilde biz de abdestimiz bozuldu diye farz namazı terk edecek değiliz. Biz de Erbakan Hoca’mız gibi abdestimizi tazeleyeceğiz, kaldığımız yerden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

fatih-erbakan-yeni-parti-haberi.jpg

”Yapacak çok işimiz var ”

Erbakan, Anadolu’yu yeniden adım adım dolaşacaklarını belirterek, “Yeniden milletimize gideceğiz ve milletimizden söz hakkımızı alacağız. Çünkü milletimiz ve İslam alemi adına söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz, atacak çok adımlarımız var.” dedi.

‘Abdestinizi ne zaman tazeleyeceksiniz’ sorusunun akıllara gelebileceğini belirten Erbakan, “Bundan sonraki ilk vakit namazından önce abdestimizi tazelemiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Erbakan Vakfı ile uğraşıldığını dile getiren Erbakan, “Erbakan Vakfı’na kafayı takanlarla daha fazla kaybedecek vaktimiz yoktur. Ellerinde tuttukları Milli Görüş markasının patenti dışında Milli Görüş adına söyleyecek ve yapacak bir şeyleri kalmamış olanlarla daha fazla vakit kaybetme lüksümüz yoktur” dedi.

Fatih Erbakan, ”Büyük Gençlik Buluşması” etkinliğinin ardından Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Erbakan yaptığı açıklamada “40 yılın temellerini burada atıyoruz. Böylesine önemli bir programın gerçekleşmesinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir