Haberler, Siyaset

Erdoğan Açıkladı. Türk Askeri İblid’e Gidecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 40 aylık aradan sonra, hem cumhurbaşkanı hem de Ak Parti genel başkanı olarak katılacağı Afyonkarahisar kampında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan’ın açıklamaları dikkat çekti.

İçerik Navigasyonu

İhanet Etmediği Sürece…

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik mesajlar verdi. Bu mesajlar arasında dikkat çeken, son dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’e gönderme niteliğindeydi. Erdoğan, “Sandıkla gelen elbette sandıkla gider. Ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez. İhanet etmediği sürece görevden çekilenlerin de yeniden değerlendirme yolu açıktır. İhanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu açıktır” dedi.

İblid ile İlgili Kritik Açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ”Fırat Kalkanı harekatı ile açtığımız alanı şimdi de İdlib’in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileri taşıma gayretindeyiz. Bugün İdlib’de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek” açıklamasında bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türk askerinin İblid’e gitmesi ile ilgili de, “Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil” dedi. Kullanılacak yöntemin sorulması üzerine Erdoğan’ın cevabı, “Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz” oldu.

bulent-arinc-akp-kampinda.jpg

Kampa Kimler Katıldı?

Kampa katılanlar arasında; Bakanlar, parti kurucular kurulu üyeleri, MYK üyeleri, gençlik kolları başkanları ve üyeler bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi sabahı açılış konuşması ve Pazar günü kapanış konuşması yapması bekleniyor. Kampa davet edilenler arasında ilk kez çağrılan Ak Parti kurucu milletvekilleri dikkat çekti. Cumhurbaşkanın yapacağı konuşma için kalınacak otel önünde gazeteciler için yer ayrıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yapacağı kapanış konuşmasında gazeteciler bulunamayacak. Kampa katılanlar arasında en dikkat çeken isim iki yıl aradan sonra Bülent Arınç oldu. Arınç en son 2015 yılında kampa katılmıştı.

ak-parti-afyon-kampi-haberler.jpg

Kampta Alınan Güvenlik Önlemi Son Derece Yüksek

Kapın yapıldığı otel önünde çevresinde ve otele giden güzergâhta son derece yüksek güvenlik önlemi alındığı gözlendi. Otele giden caddenin kapatıldığı ve bariyerler ile çevrildiği görüldü Ayrıca kısa aralıklı oluşturulan polis noktaları güvenliğe verilen önemi gösteriyor. Kampın ilk yapıldığı 2001 yılında Ak Partinin kurulduğu yer olması sebebiyle, Afyonkarahisar bu açıdan çok önem arz ediyor. Kalınan otelin çevresi Türk Bayrakları, Ak parti bayrakları, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın resimleri ile donatıldı. Otel çevresinde bulunan her şüpheli araç ve şahıs kontrol edildi. Karayolunu kullanan araçların mağdur olmaması sebebiyle otelin arka tarafında bulunan servis yoluna yönlendirildi. Güvenlik önemlerinin artırılması sebebiyle Afyonkarahisar’a komşu illerden de polis ekipleri çağrıldı. Tüm davetli ve basın mensupları otelin bulunduğu çevreye giriş yaparken x-ray cihazlarından geçirildi. Kampa alınan herkesin yakasına özel çip takılacak.

Kampın Gündeminde Hangi Konular Ele Alınacak?  

Üst düzey isimlerin yer alacağı toplantıda temmuz ayından başlayan süreç, il ve ilçe kongreleri ile ilgili istişare gerçekleştirilecek. Ayrıca 2018 yılı şubat ayına kadar devam edecek olan il kongrelerine ilişkin çalışmalar ele alınacak. Kampın öncelikli konuları arasında; Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin resmi olmadan yapılan referandumu da görüşülecek. Terörle mücadele noktasında da son durumlar ele alınacak. İlk oturumda; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak politikalarına ilişkin sunum yapacaklar. Sonraki oturumunda ise Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanı, güvenlik ve dış politikaya ilişkin sunum yapacaklar.                  

  1. Sizce Türk Askeri İblid operasyonunda yer alacak mı?

    1. Hayır hiç sanmıyorum
    2. Mutlaka olacaktır, olmalıdır da
    3. Olacağını düşünüyorum ama askerimizin operasyona katılmasını doğru bulmuyorum
    4. Kesinlikle olmamalı
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir