Siyaset

Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda Kritik Mesajlar

BM’nin 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılışı’nda Erdoğan, çeşitli konular hakkında kurula hitap etti.

erdogan-abd-ziyareti-2017.jpg

İçerik Navigasyonu

Suriye’deki Savaş ve Terör Konusu

Konuşmasına Suriye konusu ile başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör sınırları aşarak bir kanser gibi yayılıyor. Suriye halkını maalesef uluslararası toplum yalnız bıraktı. Bu insanların yaşadıklarına kayıtsız kalamazdık. Şu anda ülkemizde 3 milyonun üstünde Suriyeli ile 200 binin üstünde Iraklıya ev sahipliği yapıyoruz. Astana toplantılarını başlattık. Yeni bir planı hayata geçiriyoruz. İstikrarlı ve müreffeh bir Suriye için her adımı destekliyoruz. Mülteci akınını önlemek için her turlu adımı atıyoruz” dedi.

Suriyeli Sığınmacılar Konusu

Türkiye’nin tek başına birçok Suriyeli mülteciye sahip çıktığını söyleyen Erdoğan, çeşitli ülkelerin mültecilere yardım konusunda verdikleri sözleri tutmadıklarını söyledi. Erdoğan, Avrupa ülkelerine seslenerek “ Çalışmalarımıza uluslararası toplumdan yeterli desteği alamıyoruz. Avrupa söz verdiği yardımı yapmadı. Verdikleri sözleri tutmaya davet ediyorum” dedi.

cumhurbaskani-erdogan-bir-kez-de-birlesmis-milletler-genel-kurulunda.jpg

Irak Kurdistan Bölgesi Yönetimi’nin Referandum Kararı

Irak Kurdistan Bölgesi Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna da değinen Erdoğan, “Bağımsızlık talepleri gibi bölgede yeni krizler, çatışmalar ortaya çıkartabilecek adımlardan uzak durulması gerekiyor” dedi.

IKBY’i başlattığı girişimden vazgeçmeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tavrının görmezden gelinmesi Bölgesel Yönetim’in elindeki imkânlarının da kaybedileceği bir süreci başlatacağını ifade etti.

DEAŞ Konusu

Genel Kurulda yaptığı konuşmada DEAŞ konusunu da değinen Erdoğan, “Bölgede DEAŞ’a karşı mücadele verdiğini söyleyen grupların ve güçlerin büyük bir bölümünün kesinlikle böyle bir amacı yoktur. Bu gruplar ve güçler DEAŞ’ı kendi gündemlerini hayata geçirmek için bir araç olarak kullanıyor” ifadelerinde bulundu.

birlesmis-milletler-kurulu-erdogan.jpeg

Arakan’daki katliam

Uluslararası toplumun Arakan’daki zulme sessiz kaldığını belirten Erdoğan, Myanmar’daki trajedinin önüne geçilememesi durumunda bunun insanlık tarihine geçecek bir kara leke olacağını belirtti.

Katar Krizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar krizi konusunda “ Kuveyt Emiri Şeyh Sabah’ın arabuluculuk çalışmalarını destekliyoruz. Suudi Arabistan’ın sorunun çözümü yönünde çaba göstermesini öneriyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir