Dünya

Fransa’da Amerikalı Turistlere Asitli Saldırı

Dördünün de Amerikalı oldukları tespit edilen kızların tedavileri sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Boston College okulunda öğrenim gören ve değişim programı ile Fransa’nın güneyinde olan Marseille kentine değişim öğrencisi olarak giden üniversiteli 4 genç kızdan 2 tanesi uğradığı asitli saldırı sonucu apar topar hastaneye kaldırılarak acil tedavi altına alındı.

fransada-asitli-saldiri.jpg

Amerika’daki basında çıkan ve sıkça söz edilen haberlere göre, 4 genç kızın hepsinin de 20’li yaşlarda olduğu ve asit saldırısından sonra 2 tanesinin yüzünde yanıklar meydana geldiği bildirildi. Amerika’daki üniversiteleri olan Boston College, genç kızların isimlerini şu şekilde yayınladı: Courtney Siverling, Charlotte Kaufman, Michelle Krug ve Kelsey Kosten.

Terör Bağlantısı Olduğu Düşünülmese De Tüm İhtimaller Değerlendirilecek

Olay yargıya intikal ettikten sonra, Fransız savcılar bu asit saldırısını, terör eylemi olarak nitelendirmediklerini açıkladılar. Şehirdeki Gare de Marseille – Saint Charles tren istasyonunda gerçekleşen saldırının, 41 yaşında ve akli dengesi yerinde olmayan bir kadın tarafından eyleme geçirildiği basın tarafından belirtilirken, saldırgan kadının da gözaltına alındığı açıklandı. Saldırıda kullanılan asitin ise, temizlik için kullanılan ve hidrolik asit içeren bir asit olduğu belirtilirken, saldırgan asiti fırlatırken kendi elinde oluşan yanıkları da sosyal medya hesabında paylaştığı kaydedildi. Saldırganın herhangi bir terör bağlantısı olmadığı düşünülürken yine de tedbir almak ve her ihtimali değerlendirmek için terör bağlantısı olup olmadığı araştırılmaktadır.

abdli-turiste-asitli-saldiri.jpg

15 Eylül’de de Yine Fransa’da Çekiçli Saldırı Yaşanmıştı

Hatırlanacağı üzere, 15 Eylül’de Fransa’nın Lyon şehrinde bir kişi elinde çekiçle iki kadını yaralamıştı. Saldırganı gören, görgü tanıklarının ifadelerine göre, bu kişilerin ‘Allahu Ekber’ diye bağırdıkları iddia edilmişti. Bu saldırı, olayların arkasında terör bağlantısı olup olmadığı şüphelerine neden oldu.

Fransa’da ikinci kez yaşanan nedeni bilinmeyen bu saldırıdan sonra yaşları 20 ile 21 olan Amerikalı 4 genç kızın akıbeti merak konusu olmaya devam ediyor.

  1. Sizce Fransa’daki saldırıların kaynağı terör mü?

    1. Kesinlikle Terör Saldırısı
    2. Terör Olduğunu Düşünmüyorum, Basit Saldırılardır
    3. İki Olay da Bana Şüpheli Geldi
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir