Sizce, Spor

Eskişehirspor Maçı İçin Soruşturma Başlatıldı, Göztepe İsyan Etti

Türkiye Futbol Federasyonu 1.Lig play-off karşılaşmasında 4 haziran günü Eskişehirspor ile Göztepe arasında yapılan maç öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylarla çok konuşulmuştu. Bu olaylara ilişkin olarak yapılan soruşturma neticesinde 77 taraftar hakkında gözaltı kararı verildi. 

eskisehir-goztepe-mac.jpg

Olayla ilgili olarak Göztepeli taraftar “fişleniyoruz” diye şikayet etmeye başlamışlar. Kulüp yönetimi de “maçın heyecanıyla birşeyler oldu. Ne yapalım” gibisinden bir açıklama yapmışlar. Tabi maç öncesinde biraları çekip patlayan şişelerle insanların yaralanmasından haliyle bahsetmemişler. Sadece Gözetepe taraftarı değil bütün takımların taraftarları arasında aşırıya kaçan önemli bir kitle mevcut. 

eskisehir-goztepe-maci.jpg

Peki bu çıkan olaylara şaşırdık mı ? hayır. Gülelim mi ağlayalım mı ne yapalım bilemiyoruz. Nedir bu futboldan çektiğimiz diye insanın söylenesi geliyor. 1değil 2 değil 100 değil 1000 oldu. Futbolcular bol paralar karşılığında top peşinde koştururlarken ve maç sonrası falanca discoda kız arkadaşlarıyla gülüşürlerken taraftarlar birbirlerine küfür etmekle, birbirlerini yaralamakla ve hatta öldürmekle meşguller. Bu kadar saçma bir durum olabilir mi ? ne uğruna ? neden ? ne yapıyoruz biz ? 

Vaktiyle İspanyada General Franko’nun “ülkede işler bu kadar kötüyken nasıl oluyor da isyan çıkmıyor” sorusuna verdiği cevap ibretlik. “onları yüz binlik beşiklerde uyutuyorum”. İşte futbol bu. Tam bir akıl tutulması. Her an patlamaya hazır el bombası. Sadece geri sayımı var. O geri sayım süresince birileri “futbol dostluk kardeşlik spor” masalını anlatıyor. Masalın sonunda hurra birbirlerine giriyorlar ve bilmem kaç ölü bilmem kaç yaralı. 

  1. Sizce futbolda diğer sporlara oranla daha fazla şiddet olayı yaşanmasının sebebi ne ?

    1. Genelde eğitimsiz insanların ilgilendiği bir spor
    2. Medyanın çok yoğun ilgisi ve açıklamalar ortamı geriyor
    3. Sövecek ve dövecek adam arayan çok insan var. Futbol bahane.
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir