Ekonomi

Girişimleri Sayesinde Genç Yaşta Zengin Olmuş Ünlüler

Genç yaştaki insanlar genellikle işlerini başlangıç seviyesindeki işlere harcarken, başarılı girişimciler ise bu enerjilerini en doğru işe harcayarak zengin oluyorlar. Biz de girişimleri sayesinde genç yaşta zengin olmuş ünlüleri sizler için derledik;

jon-koon-dunyanin-en-zengin-insani.jpg

1) Jon Koon

Henüz 16 yaşındayken New York’ta bulunan ‘Extreme Performance Motorsports’ adlı otomobil dünyasına giren Koon, MTV ile anlaştı ve Reality Shows olarak bilinen ürünleri kanala satmaya başladı. Young Jezzy ile kurduğu temas sayesinde moda dünyasına da adım atan Jon, şu an için 40 Milyon Dolar’lık bir servete sahip.

dunyanin-en-zengin-kisileri.jpg

2) David Cook & Catherine Cook

David ve Catherine kardeşler MyYearBook.com adlı internet sitesini kurarak kısa süre içerisinde zengin olmayı başardılar. Büyük kardeşleri de David ve Catherine’in bu girişimlerine 250 Bin Dolar yatırım yaptı ve sitenin değeri şu an için 100 Milyon Dolar.

3) Mark Zuckerberg

Dünya üzerindeki milyonlarca insan tarafından kullanılan Facebook’un kullanıcısı olan Zuckerberg, bu uygulamayı Harvard Üniversitesi’nde geliştirdi ve üniversiteden ayrıldıktan birkaç ay sonra ilk milyonunu kazandı. Bugünlerde dünyanın en zengin inşalarından bir tanesi olan Zuckerberg’in serveti 20 Milyar Dolar.

dunyanin-en-zenginleri.jpg

4) Gary Martin

Daha 15 yaşındayken bir gece kulübü satın alan Martin, 17 yaşında da emlak işine girmeye karar verdi. Bundan bir sene sonra ise 20 Milyon Dolar’lık bir servete sahip oldu.

5) Julieth Brindak

10 yaşından beri kendisini geliştiren Brindak, 16 yaşına geldiğinde ilk sosyal platformunu kurdu. ‘’Miss O & Friends’’ adlı şirketinin değeri 15 Milyon Dolar ve aldığı reklamlar sayesinde servetini büyütmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir