Kadın, Yaşam

Hamilelikte Saç Dökülmesi

Bir insanın saçı günde 100 tel döküldü mü bu saç dökülmesi normal sayılır. Bu dökülen saç tellerinin sayısı arttığında gerçek anlama saç dökülmesinden bahsetmemiz gerekir. Bu saç dökülme problemi bir bayan için olduğunda bu durum daha hassas bir hale gelebilmektedir.

İçerik Navigasyonu

Hamileyken Saç Dökülür Mü?

Hamilelik dönemi kadın vücudunun hormon dengesinin değişime uğradığı bir dönemdir. Bu değişim öyle sıradan bir değişimde değildir. Hamilelik döneminde kadınlarda görülen bu hormonal değişim kadın vücudunda fiziksel ve kimyasal değişimler ortaya çıkarır. Bu hormonal değişimin bir etkisi de kadınların saçlarının daha azla dolgunlaşması ya da dolgunluğunu azalması ile saçların dökülmesi olarak karşımıza çıkar. Evet hamilelik döneminde bazı kadınların saçları dökülür.

Bayanlar Korkmayın! Gebelik Döneminde Saç Dökülmesi Normal Bir Süreçtir

Gebelikte saç dökülür mü sorusu hamile bayanları çok korkutan bir soru olmasına karşın gebelikte saç dökülmesi gayet normaldir. Hamile bayanların endişelenmesini gerektirecek bir durum yoktur aslında. Gebelik döneminde değişen hamile kadının vücuttaki hormonal seviyesi, doğumdan sonra yavaş yavaş düzeleceğinden ve hormonal dengesi eski haline geleceğinden, hamilelik döneminde dökülen ve seyrekleşen saçlar doğumdan sonra eski haline geri gelecektir.

Gebelikte Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir?

İlk önce hamile bayanların beslenmesine dikkat etmeleri gerekmektedir. Vücudunun içten beslenebilmesi için dengeli ve düzenli beslenmeli, vitamini ve proteini zengin gıdalar ile beslenmeli. Doktorlarının verdiği demir ve kalsiyum ilaçlarını vaktinde ve devamlı almaları vücutlarında ki eksik vitaminleri tamamlayacaktır ve saç dökülmesini az da olsa azaltacaktır. Hamile bayanlar psikolojik olarak güçlü olurlarsa ve stresten uzak dururlarsa, hem huzurlu olurlar hem de saçlarının dökülmesinde azalma olur.

Kimyasal İlaçlardan Uzak Durun

Doğal ilaçlar kullanarak gebelikte saç dökülmesini azaltmak için saç bakımı yapılabilir. Bunun için tamamen doğal ürünler kullanılmalıdır. Kimyasal ürünleri gebelikte saç dökülmesi yaşayanların kullanmaması gerekir. Hamilelikte saç bakımı için bitkisel yağlar daha güvenlidir. Bu yağlardan zeytin yağı, ceviz yağı, badem yağı ve susam yağı gibi yağlar, besleyici özelliklerinden dolayı ve doğal olduklarından tercih edilmelidir. Bu organik yağlar ile haftada bir kez yada iki haftada bir banyodan önce saçlara masaj yapıp beklettikten sonra yıkanmalıdır. Bu uygulamayla saçların dökülmesi azalır, saçlar daha canlı olur. Hamilelik döneminde saçların kısa tutulmasıyla saçlar daha az kırılır ve daha dolgun görülür. Gebelik döneminde kimyasal saç bakım ürünlerinden bebeğinizin zarar görmemesi için mutlaka uzak durun.

Bir Düşünce “Hamilelikte Saç Dökülmesi

  1. ayca dedi ki:

    bende hamileliğimde çok dökülme yaşadım ve dogumdan sonra yine devam etti. uzun bir araştırma sonucu intense keratinin saf ve dogal ürünlerini kullandım. benim gibi sorunu olan arkadaslara gönül rahatligi ile tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir