Haberler, Teknoloji

Hangi Beyaz Eşyayı Ne Zaman Değiştirmeli?

Evimizde kullandığımız beyaz eşyalar zaman içinde esi performanslarını göstermeyi bırakıyorlar ve kimi zaman elektrik faturası her zamankinden daha fazla gelse de biz bunun nedeninin eskimiş ve artık o kadar da verimli olmayan bir buzdolabı ya da çamaşır makinası olduğunu anlamayabiliyoruz. Peki evimizde kullandığımız beyaz eşyaların eskisine oranla daha az bir performans ile çalıştığını nasıl anlarız? Sizin için bu konuda bir araştırma yazısı hazırladık ve evinizdeki beyaz eşyayı değiştirme zamanınızın gelip gelmediğini bu yazıyı okuyarak artık anlayabileceksiniz.

İçerik Navigasyonu

Buzdolabı:

Eğer buzdolabınızın içindeki sebze, meyve ve süt ürünleri gibi malzemeler eskisine kıyasla daha çabuk küfleniyorsa, buzluk kısmında sürekli ayarı değiştirdiğiniz halde buzlanma sorunu yaşıyorsanız, buzdolabınızın ısısı dışarıdan hissedilecek kadar arttıysa, eskisi kadar kısa sürede yiyecek ve içecekleriniz soğumuyorsa bütün bu sorunlar artık sizin yeni bir buzdolabı almanız gerektiğinin habercisi olabilir.

Çamaşır Makinesi:

Çamaşır makinesinin artık değişmes gerektiğine dair en büyük belirti herkesin bildiği gibi çalışma esnasında çıkardığı fazla gürültü ve hareketliliğidir. Bunun dışında çamaşırlarınızdan inatçı lekeler eskisi gibi çıkmıyorsa, giysileriniz yıkama sonrasında daha fazla yıpranmış bir biçimde makinenizden çıkıyorsa o zaman çamaşır makinenize elveda deyin.

Bulaşık Makinesi:

Eğer bulaşık makinenizin pompa kısmında bir arıza meydana gelecek olursa o zaman zaten bu arızanın herhangi bir geri dönüşü yoktur ve mutlaka bulaşık makinenizi değiştirmeniz gerekir. Bunun dışında ise bulaşık makinenizin altından yıkama esnasında şayet az da olsa su sızmaya başlamışsa, özellikle kurutma esnasında yeterince koyu buhar çıkışı olmuyor ve bulaşıklarınızın temizlenmemiş çıktığını hissediyorsanız o zaman bulaşık makinenizin de değişme zamanı geldi de geçiyor demektir.

Fırın ve Davlumbaz:

Evin olmazsa olmaz eşyalarından biri olan fırınınız artık eskisi gibi güzel kekler börekler pişirmiyorsa, fırınınızı kapattıktan sonra 10 dakika gibi bir süre geçtikten sonra hala ısısını aynı şekilde muhafaza ediyorsa o zaman fırınınız değiştirilmelidir. Aynı şekilde davlumbazınız çalışırken fazla ses çıkarıyor ve kokuları yeteri kadar güçlü bir biçimde çekmiyorsa o zaman davlumbazda evinizdeki ömrünü tamamlamış demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir