Seyahat

Hollanda’nın Hobbit Köyü: Giethoorn

Mimarisinden dolayı Hobbit Köyü olarak bilinen Geithoorn, kanalların arasında yer aldığından Hollanda’nın Venedik’i diye isimlendirilmektedir.

Giethoorn, şehir trafiğinden, bina yığınlarından,gürültüden kaçmak ve rahat bir nefes almak isteyen kişilerin tercihidir. Yemyeşil doğanın içinde araba sesi olmadan, muhteşem mimariye sahip şirin evlerin bulunduğu kasaba, gerçek olamayacak kadar bir güzelliğe sahiptir.

Geithoorn-e-nasil-gidilir.jpg

Giethoorn’a Nasıl ve Ne Zaman Gidilir?

Amsterdam Giethoorn arası yaklaşık 3 saattir. Tren yolculuğu ardından da otobüse binerek köye ulaşabilirsiniz. Avrupa’nın kuzeyinde yer alan köyü ziyaret için en iyi mevsim ilkbahar ve yaz aylarıdır. Giethoorn Hollanda sınırları içinde olduğundan Schengen vizesi almanız gerekmektedir.

Geithoorn-koyu-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.jpg

Giethoorn’da Neler Yapılır?

Arabanın olmadığı köyün nüfusu, yaklaşık 2 bindir. Bisiklet yolu olan köyü, bisiklet ile gezebilirsiniz. Çizgi filmleri andıran evlerini, botlarla kanal turu yaparak keşfedebilirisiniz. Köyde eskiden keçi boynuzu bulunduğu için köye, keçi boynuzu anlamına gelen Giethoorn ismi verilmiş. Kanallar arasında inşa edilmiş köyde 180’e yakın köprü bulunmaktadır. Köyün dar sokaklarında gezinerek veya yemyeşil parklarında dinlenerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Köyün merkezinde yer alan hediyelik eşya dükkanlarını gezebilir, yerel ürünlerden satın alabilirsiniz. Köye uzaklığı 15 km olan Steenwijk ve Meppel şehirlerine gidebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

Giethoorn-nasil-bir-yer.jpg

Giethoorn köyünde temmuz, ağustos ve eylül aylarında düzenlenen müzik festivaline ve panayıra katılarak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Giethoorn’da Nerede Kalınır?

Doğa ile iç içe olmak istiyorsanız, köyde bulunan kamp alanlarında çadır kurarak veya karavan kiralayarak konaklayabilirsiniz. Prefabrik hobbit evlerini kiralayabilir veya apart otellerde kalabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir