Yaşam, Yemek

İşyerinde Çok İşinize Yarayacak 4 Enerji Deposu Atıştırmalık

İş yerinde, günün yorgunluğu öğleden sonra hissedilir. Bu yorgunluk enerji verici atıştırmalıklarla giderilebilir. Sağlıklı ara öğünler, enejinizi hızla yükseltir.

İşte iş yerinde enerji verecek dört basit atıştırmalık

İçerik Navigasyonu

Yaban Mersinli Enerji Topu 

Malzemeler : 1 kahve fincanı yulaf, 1/4 kahve fincanı badem ezmesi, 1/4 kahve fincanı bal, yarım kahve fincanı kuru yaban mersini, yarım çay kaşığı vanilya, çay kaşığının 1/4’ü kadar tarçın, isterseniz az tuz ekleyebilirsiniz.

Yapılışı: Badem ezmesi, yulaf ve balı bir kapta karıştırın. İçine tarçını, vanilyayı ve yaban mersinini karıştırın. Kabı buzdolabına koyup, sertleşene kadar bekletin. Dolaptan çıkarıp küçük toplar haline getirin. Eneji deposu atıştırmalık işyerine götürülmeye hazırdır.

Kuru Üzümlü Enerji Topu

Malzemeler: 1 kahve fincanı yulaf,1/4 kahve fincanı badem ezmesi, 1/4 kahve fincanı kuru üzüm, 1/4 kahve fincanı bal, 1/4 kahve fincanı iri parçalı pekan cevizi, yarım çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı vanilya, isterseniz az tuz ekleyebilirsiniz.

Yapılışı: Badem ezmesi, yulaf ve balı bir kapta karıştırın. İçine pekan cevizini, kuru üzümü, tarçını ve vanilyayı karıştırın. Kabı buzdolabına koyup, sertleşene kadar bekletin. Dolaptan çıkarıp küçük toplar haline getirin.

Damla Çikolatalı ve Muzlu Enerji Topu

Malzemeler: 1 kahve fincanı yulaf, 1,4 kahve fincanı badem ezmesi, 1/4 kahve fincanı bal, 1 adet muz, yarım kahve fincanı damla çikolata

Yapılışı: Badem ezmesi, yulaf ve balı bir kapta karıştırın. İçine püre haline getirdiğiniz muzu ekleyin. En son damla çikolatayı ekleyerek, kabı buzdolabında, malzemeler sertleşinceye kadar bekletin. Dolaptan çıkarıp küçük toplar haline getirin.

Bademli ve Vanilyalı Enerji Topu

Malzemeler: 1 kahve fincanı yulaf, 1/4 kahve fincanı badem ezmesi, 1/4 kahve fincanı bal, yarım kahve fincanı badem, yarım çay kaşığı vanilya

Yapılışı: Balı, yulafı ve badem ezmesini bir kapta karıştırın. İçine badem ezmesi ve vanilyayı ekleyin. Kabı buzdolabında, malzemeler sertleşinceye kadar bekletin. Dolaptan çıkararak küçük toplar haline getirin. Enerji veren atıştırmalık işyeriniz için hazırdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir