Dünya

İtalyan Belediye Başkanından ‘Allahu Ekber’ Gafı İçin Özür

Bunun üzerine İtalya’nın sağ taraflı partisi olan Kardeşler Partisi başkanı Meloni, sosyal medya üzerinden bu açıklamayı yapan belediye başkanına ‘embesil’ dedi.

italyadan-emir-allahu-ekber-diyen-vurulacak-dedi.jpg

Venedik’in sağ görüşlü belediye başkanı Luigi Brugnaro, bir toplantıda Avrupa’da yaşanan terör olaylarına göndermede bulunarak Venedik’in San Marco meydanında Allahu Ekber diye bağıran herkesi vuracaklarını ifade etti. İtalyan basını ise Brugnaro’nun bu çıkışının salonda büyük bir alkış ve beğeniyle karşılandığını manşetlerinde yer verdi.

allahu_ekber_diyen_vurulacaK.jpg

Bunun üzerine aynı toplantıda yer alan Floransa Belediye başkanı Dario Nardella da Brugnaro’yu ‘Allahu Ekber’ diyerek selamladı. İki belediye başkanı da bu ‘şakaya’ kahkahalarla güldü.

Nardella ve Brugnaro İstifaya Çağırıldı

Bu ana ilişkin görüntüler sosyal medya üzerinden hızla yayılmaya başlayınca Dünya çağında tepki çekti. Hem siyasetçiler hem de vatandaşlar, Müslümanlar’a ve terör kurbanlarına saygısızlık ettiği gerekçesiyle Nardella ve Brugnaro’ya tepki gösterdi.

italyadan-emir-allahu-ekber-diyen-vurulacak-aciklamass.jpg

İtalya’nın sağ kanadından bulunan Kardeşler Partisi Başkanı Meloni ise, Nardella’ya ‘embesil’ dedi. Buna ek olarak Meloni Nardella’ya ‘’İtalyan olup olmaması önemli değil, sevdikleri için ağlayan ailelere de mi saygın yok?’’ ifadelerini kullandı.

İtalyan Solu Partisi’nden de Nardella ve Brugnaro’ya tepki vardı. Nardella ve Brugnaro’nun sözlerinin Müslümanlara aşağıladığı ifade edilerek bu ikilinin özür dilemesi ya da istifa etmesi istendi.

Gelen tepkiler üzerine Nardella yaptığı açıklamasında bir özür metni yayımladı. Nardella’nın yaptığı açıklamada, ‘’ Amacım kimseyi incitmek değildi. Müslümanların dinleriyle ilgili de şaka yapmak, son dönemlerde yaşanan trajik olayları tekrar gündeme taşınmak istemedim. Tam aksine meslektaşım Brugnaro’nun bu sözlerine karşı cephe almayı planlıyordum.’’ İfadelerini kullandı.

İtalya İslam Cemaatleri Başkanı İzzedin Elzir de Nardella’ya destek verdi. Elzir, ‘’Nardella’nın bize herhangi bir düşmanlığı olmadığının farkındayız. Tam tersi, Nardella, Rimini toplantısında Brugnaro ile aramızdaki köprü görevini gördü.’’ Açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir