Sinema

Kaçırılmayacak 8 Doğal Afet Filmi

İnsanların sosyalleşme ihtiyacını, birçok kavramın anlamını, hayal güçlerinin ne kadar geniş olabileceğini, kararlılığın ve azmin insanlara ne kadar faydalı olduğunu ve hayatta iyi şeyler iyi insanlar olduğu kadar kötü şeylerin ve kötü insanlarında bulunduğunu anlatan en önemli sanat dallarından birisi film olmaktadır. Filmler insanlar için mükemmel bir sosyal aktvite ve sevdikleri ile oldukça güzel zaman geçirme aracı olarak dikkat çeker. Film kültürü evrensel bir anlayışa sahip olmayı gerektirir ve filmler ile insanlar birçok şeyi öğrenebilir. Kısaca filmler için bir öğrenme aracı ve deşarj aracı denilebilir. Tarihten günümüze kadar birçok film çekilmiştir. Filmler hem bugün hem geçmiş hem de gelecek adına birçok önemli bilgiyi, olumlu ve olumsuz durumları bildirebilir. Bundan dolayı bir bireyde oluşan film kültürü ile ilgili birey hem kendisine hem de topluma oldukça yararlı olabilir. Yaklaşık 100 yıla yakın bir süredir hayatımızda olan filmler ile birçok önemli konular işlenmiştir ve işlenecektir. Buna göre filmler bir eğlence aktivitesi olduğu gibi bir yönüyle de sosyal dayanışma, algı oluşturma ve dikkat çekme aracı da olmaktadır. Filmler ile yeni dünya hakkında bilgiler verilebilir ve bunun yanında da insanlığı etkileyecek olan veya doğaya zarar verecek olan bir çok konu işlenebilir. Bu şekilde de önemli bir toplumsal ve evrensel rolleri bulunur. Bunun yanında günümüzde film sektörü oldukça büyük bir pazara sahip olmaktadır ve birçok insan bu film sektöründen para kazanır. Yine dünyada söz sahibi olan birçok insan bu alandan para kazanmaktadır ve birçok insanlık hareketine de katkıda bulunmaktadırlar. Buna göre filmler genelde yakın zamanda olan ve oluşabilecek tehlikeler hakkında konu işlerler. Nitekim günümüzde bu durum oldukça popüler olmaktadır. Bunun nedeni ise dünyanın yakın zamanda büyük doğa felaketlerine doğru sürüklenmesi olmaktadır. Buna göre de son zamanlarda bu alanda önemli filmler yapılır. Bu filmler distopik tarz olarak bilinir. Sonuçta bu yazımızda da kaçırılmayacak 8 doğal afet filmi ele alınacak ve bu filmler ile alakalı birkaç bilgi verilecektir.

İçerik Navigasyonu

San Andreas Fayı

San andreas fayı filmi 2015 yılında gösterime girmiştir. Hakettiği gişeye pek ulaşamasa da yine de doğal afet filmi kategorisinde oldukça üst sıralarda yer almaktadır. Buna göre San Andreas fayı filmi 2015 yılında gösterime girmiştir ve Dwayne Johnson başrolünde hayat bulmuştur. Buna göre film Brad Peyton’a ait olmaktadır.

Filmde yer alan diğer isimler ise Alexandra Daddario, Carla Gugino olmaktadır. Filmin konusu ise san andreas fayının kırılması ile 9 şiddetinde bir deprem kaliforniyayı etkisi altına alır. Bu arada karmaşanın hakim olduğu bir yer haline gelen Californiya da kızlarını kurtarmak adına büyük bir çaba içine girmiş olan Ray ve Emma’yı ise daha büyük sürprizler ve tehlikeler beklemektedir. Aksiyon ve heyecan duygularının oldukça yüksek olduğu bu filmin ımdb puanı ise 6.1 olmaktadır.

Yaşam Savaşı

Doğal afet denince akıllara ilk deprem geliyorsa ikinci olarak gelen ise fırtına olmaktadır. Bu konuda yapılmış önemli filmlerden bir tanesi de yaşam savaşı olmaktadır. Buna göre yaşam savaşı filmi Katrina Kasırgasını ve onun getirdiği yıkımı ve yıkılan hayatları ele almaktadır. Buna göre yaşam savaşı filmi Katrina kasırgasının ortasında kalan bir babanın kızını kurtarma çabaları ele alınır.

Yönetmen koltuğu da Eric Heisserer’in oturduğu ve aynı zamanda da konusunu yazdığı kişi olmaktadır. Buna göre filmin başrol oyuncuları ise Paul Walker ve Genesis Rodriguez olmaktadır. Filmin gösterime girdiği tarih ise 2013 yılı olmaktadır. Film önemli bir gişe hasılatı yapmıştır. Bunun yanında imdb puanı ise 6.5 olmaktadır.

Kıyamet Günü

Yine doğal afet filmi konularında oldukça ses getirmiş filmlerden birisi olan kıyamet günü gerçekçiliği ve gerçek dili ile oldukça dikkat çekmiştir ve hem eleştirmenlerin hem de seyircinin olumlu geri dönüşleri onuruna layık olmuştur. Buna göre filmin konusu ise Tayland da tatil yaptıkları sırada tsunami ve depreme yakalanan bir ailenin kurtuluş ve kavuşma mücadelesini ele alıyor.

 Buna göre kıyamet günü bir ispanyol filmi olmaktadır. Ayrıca gerilim ve aksiyon sahneleri oldukça fazla olmaktadır. Sürprizlere gebe olan bu filmin başrol oyuncuları ise Tom Hollands, Naomi Watts ve Ewan Mcgregor olmaktadır. Film 2012 yılında gösterime girmiştir. Kıyamet günü filminin imdb puanı ise 7.6 olmaktadır.

Dünya Savaşı Z

Hem dünyanın doğa anlamında sona geldiği noktayı hem de dünyada kurtarılmış güvenli alanlardaki insan sayısını azaltmak isteyen ve bu amaçla da bir zombi ilacı üreten kötü insanları yer aldığı dünya savaşı z filmi 2013 yılında gösterime girmiştir.

Buna göre insanlığın ve dünyanın hayatta kalma savaşının verildiği filmde oldukça önemli isimler yer almaktadır. Buna göre bu isimler Brad Pitt, David Morse ve Daniella Kertesz olmaktadır. Filmin imdb puanı ise 7.0 olmaktadır.

Volcano

Daha önce hiçbir şekilde farkına varılmayan bir yanardağ Los Angeles da ortaya çıkmıştır. Birden aktif hale gelen bu yanardağ beraberinde yıkımı da getirmektedir. Tüm şehri etkileyen bir felaket olan bu durumdan her insan etkilenmiştir ve şehrin ani şekilde boşaltılması gerekir. Filmde aksiyon sahneleri oldukça yüksek olmaktadır. Başrol oyunları arasında ise Tommy lee Jones, Don Cheadle yer alır. Filmin imdb puanı ise 6.5 olmaktadır.

Geostorm

Dünya bir anda iklim değişikliği ile karşı karşıya kalmıştır. Buna göre tüm insanlık tehlike altındadır ve 17 ülke bu sebep ile bir araya gelirler. Bu 17 ülke tüm insanlığı kurtarmak adına Dutch boy isimli bir iklim kontrol sistemi olurştururlar. Bu sistem ile gezegenin hava sahasını kontrol altına alırlar. Ancak bu sistem bir süre sonra çöker ve tüm dünyada oluşabilecek her türlü ters durumlar oluşur. Neticede sorun ile mücadele edilmesi gerekir. Filmin başrollerinde ise Gerard Butler ve Abbie Cornish yer alır.

War of the Worlds

Tom Cruise’nin başrollünde olduğu dünya savaşı filmi bir dizi toplu felaketleri bir arada barındırmaktadır. Buna göre filmin yönetmeni Steven Spielberg olmaktadır. Bu kapsamda 2005 yılında gösterime giren bu filmde toprakların yarılması ve evlerin yıkılmasının ardından şok edici olan ise uzaylıların saldırması olmaktadır. Film bu çizgide ilerlemektedir. Buna göre filmin imdb puanı ise 7.1 olmaktadır.

The Finest Hours

2016 yılında gösterime giren filmlerden birisi olan the finest hours filmi önemli bir gişe hasılatı yapmıştır. Buna göre filmin konusu 1952 de Boston da bulunan petrol tankeri ikiye bölünür. Daha sonra 30 kişilik mürettebat dalgalar ile boğuşur. En sonunda bu dalgaların bir felaket sonucu olduğu anlaşılır ve hayatta kalma mücadelesi verilir.

Hayatta kalmak adına çaba veren mürettebatı gören sahil güvenlik ise hemen harekete geçerek kurtarma çalışması başlatır. Filmin yönetmen koltuğunda Craig Gillespie oturmaktadır. Buna göre filmin başrol oyuncuları ise Chris Pine, Casey Affleck ve Ben Foster olmaktadır. 1 saat 57 dakika olan bu film ABD’ye ait olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir