Haberler, Siyaset

Kadir Topbaş İstifa Etti

Düzenlediği basın açıklamasında birçok konuya değinen Topbaş, öncelikle muhalefet partisinin bu konu hakkında söylem geliştirerek siyaset üretme çabası içerisinde olduğunu belirti ve buna asla müsaade etmeyeceğini söyledi.

kadir-topbas-istifa-etti.jpg

İstifasının gerekçesi hakkında net bir açıklamada bulunmayan Topbaş, partisiyle bağının kopmadığını, hala bir Ak Parti üyesi olduğunu belirterek, muhalefet partisinin argüman üretmesinin imkansız olduğunun altını çizmiş oldu.

Topbaş, yaptığı açıklamada, belediyede çalışmış ve çalışmakta olan bütün görevlilere teşekkür ederek, İstanbul’a hizmet etme onurunun kendisine bahşedildiği için şükranlarını iletti. Göreve geldiği ilk gün, İstanbul için ‘’emanet şehir’’ tabirini kullandığını belirterek, bu emanete çok iyi baktığını ve görevini layığıyla yerine getirdiğine inandığını söyledi.

Görevini yerine getirirken hiçbir şekilde hata yapmamaya özen gösterdiklerini belirten Topbaş, hataların telafisinin zor olduğunu ancak ihanetin ise telafisinin asla olmadığını söyledi. Bu yüzden ihanet edenleri asla ama asla affetmeyeceklerini belirterek, görevi sırasında kendisiyle beraber çalışan tüm iş arkadaşlarına hatasız iş yapma aşkıyla çalıştıkları için teşekkür etti.

kadir-topbas-neden-istifa-etti.jpg

Borçlu Bir Belediye Bırakmadım

Topbaş, özellikle geride borçlu bir belediye bırakmadan ayrıldığını belirterek, İstanbul için her şeyin en iyisi ve en kalitelisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Raylı sistemler ve daha birçok gelişimin İstanbul için kendi döneminde sağlandığını, daha da fazlasını yapmaya çalıştıklarını ve İstanbul’un daha da fazlasını hak ettiğini aktardı. Çalışma arkadaşlarıyla beraber gece gündüz demeden yoğun bir programla çalıştıklarının altını çizerek, geceleri yastığa başını koyduğu zaman herhangi bir hatasının olup olmadığını düşünüp durduğunu ve hatası varsa bir an önce telafi etmek için büyük bir gayret gösterdiğini belirtti.

Muhalefet Boşuna Uğraşmasın

Muhalefet partisinin bu durumdan yararlanarak siyaset üretmek istediğini, yeni söylemler geliştirerek kendi partisine zarar vermek amacında olduğunu söyleyen Topbaş, bu durumdan söylem üretilemeyeceğini, bu kapıdan muhalefet partisine ekmek çıkmayacağını ve partisinin her zaman arkasında olduğunun da altını çizmiş oldu.

  1. Peki, sizce bu istifanın arkasında yatan gerekçe Türkiye’nin politikasını etkiler mi?

    1. Evet. Sonuçta iktidar partisinde gerçekleşen bir kayıp.
    2. Hayır. Lokal bir durum olduğu için etkilemez.
    3. Bilemiyorum. İktidarda gelişecek olan durumlara bağlı.
    4. Ben siyasetten anlamam.
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir