Ekonomi

Türkiye’de İlk 20’ye Giren En Pahalı İlçeler

Satılık konut fiyatları bulunduğu bölgenin konumuna, manzarasına, merkeze yakınlığına ve kalitesine göre farklılık gösterebiliyor. Türkiye’de
emlak piyasasının artmasında yabancı yatırımcılarında büyük bir payı bulunmaktadır. İş nedeniyle büyük şehirlere talep gösterilmesi de buradaki hem emlak değerlerini yükseltmekte hem de piyasa şartlarını zorlaştırabilmektedir. Konut sektörüne bakıldığında talebin fazla olması sebebiyle m2 cinsinden fiyatlarda artış görülmüştür.

Türkiye’nin En Pahalı İlçeleri Hangileri?  

2017 emlak verilerine bakıldığında en pahalı ilçelerin başında Beşiktaş geliyor. Burada bulunan konutların metrekare fiyatı ortalama %6’lık bir yükselişle 15 bin 251 TL olduğu belirlenmiştir. Ağustos ayından itibaren Beşiktaş ilçesinin hemen ardından %12’lik farkla Beykoz’da metrekare fiyatı 10 bin 141 TL olarak açıklanmıştır. Beykoz’dan sonra 3. Sırada Bakırköy geliyor. Bakırköy’de %11 oranında değişimle metrekare fiyatı 9 bin 324 TL olarak belirlendi. 4. Sırada %-2 oranında 8 bin 824 TL fiyat ile Sarıyer yer alıyor. Sarıyer’i 8 bin 133 TL fiyat ile Kadıköy takip ediyor. 

istanbul-besiktas-en-pahali-semtler.jpg

Görüldüğü gibi Türkiye’de en pahalı ilk 20 ilçe arasında ilk 5 sıralamada İstanbul’un gözde ilçeleri yer almaktadır. Bunun en büyük sebebi nüfus yoğunluğu ve nüfus artış hızının İstanbul’da yüksek olmasıdır. Ayrıca sanayileşmenin verdiği güç ile de inşaat sektöründe hızlı bir yükseliş gözlemlenmektedir. İstanbul’un gözde ilçelerinden sonra 2017 emlak endeks verilerine göre 6.sırada İzmir Çeşme yer alıyor. 

izmir-cesme-konut-fiyatlari.jpg

Çeşme’de %17’lik oranla ortalama 7 bin 83 TL fiyat belirlenmiştir. Çeşmeden sonra sırasıyla 7 bin 188 TL ile Beyoğlu, 6 bin 42 TL ile Ataşehir, 5 bin 985 TL ile İstanbul adalar, 5 bin 824 TL ile Şişli, 5 bin TL ile Eyüp ve Üsküdar, 4 bin 231 TL fiyat ile Maltepe gelmektedir. Sahil evleri ve Mandalina bahçeleri ile ünlü İzmir Narlıdere konut piyasasında 4 bin 50 TL m2 fiyatıyla emlak verilerinde yer almıştır. 

İstanbul’da Fatih ilçesinde konutların m2 fiyatı 4 bin TL olarak gözlemlenmiştir. Son 5 sıralamada yer alan İzmir Güzelbahçe, İstanbul Küçükçekmece, İzmir Urla, Zeytinburnu ve Kâğıthane’de m2 fiyatları 3 bin 700 TL ile 3 bin 920 TL arasında değişmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir