Seyahat, Yaşam

Kafka’nın Prag’ından 10 Muhteşem Manzara

Prag, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve orta çağa ait birçok doku barındıran muhteşem bir kenttir. Altın Kent olarak dünyada anılan Prag’ın 10 muhteşem manzarasını mutlaka görmeli ve hayatınızda anı olarak biriktirmelisiniz.

İçerik Navigasyonu

Metronom anıtı:

Mükemmel bir manzaraya sahip olan Metronom, Prag’ı seyretmenize olanak tanıyor. Hegün birçok turist tarafından ziyaret edilen bu yer Letne parkının içinden geçilerek ulaşılabilir. Yaklaşık 25 metre uzunluğunda.

Franz Kafka müzesi:

Burası Kafka’nın Prag’ı. Bu nedenle müzesine mutlaka gitmeli ve Prag’ı nasıl tasvir ettiğini bu müzede görmelisiniz. Ayrıca yeri de Prag’ın muhteşem yerlerinden biri olan Vitara nehrinin kenarında Charles köprüsüne yakın bir konumda bulunuyor.

John Lennon duvarı:

Sadece orta çağ tarihi değil günümüz tarihi ile de ilgileniyorsanız John Lennon duvarına giderek sanatı görmeli ve Orta Avrupa gençlerini anlamalısınız.

Dans eden ev:

Sanıyoruz ki herkes tarafından Prag’da olduğu bilinen bir yer burası. Dans eden ev, tasarım ödüllü bir bina ve Prag’ın birçok güzelliğine daha da güzellik katarak şehri muhteşem hale getiriyor.

Powder Kulesi:

Wenceslas meydanı yakınlarında panoramik bir Prag görüntüsüne ulaşabileceğiniz Powder Kulesi’nde ülke bağımsızlığını ilan eden Çeklerin manzarasına eşlik edebilirsiniz.

Charles ya da Karl Köprüsü:

Bu köprüde yürürken Prag manzarasının keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Şövalye turnuvaları için inşa edilen Karl Köprüsü’nde 70’i aşkın heykel bulunuyor. Ayrıca bu köprüde sokak sanatçılarının da performanslarını izleyebilir ve şehrin büyüsüne kendinizi kaptırabilirsiniz.

Eski Kent Meydanı:

Her turistin gitmesi ve görmesi gereken bir yer olan Eski Kent Meydanı, aynı zamanda Astronomik Saat Kulesi’ni bulabileceğiniz yer. Bu meydanda gezilecek birçok yer var ve tarihi yapılarla beraber meydanda mutlaka bulunmalısınız.

Prag Kalesi:

UNESCO tarafından da miras olarak kabul edilen Prag Kalesi’nde şehrin manzarasını, tarihini ve tüm yapıtlarını birarada görebilirsiniz.

Petrin Tepesi:

Burası Prag’ı en iyi seyredebileceğiniz manzaralardan bir tanesi. Eyfel Kulesi’nin küçüğü olarak biliniyor ve 299 basamakla en tepeye çıkılabiliyor.

Vysehrad:

Nehir manzarası ile ünlü olan Vysehrad’da mezarlık ve Aziz Martin Rotundası da bulunuyor. Popüler olan bu yeri de Prag’a giderseniz mutlaka görmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir