Gündem, Haberler

Kimliği Belirlendi! Sosyal Medya Üzerinden Yardım Çağrısı Yapan Genç Kadın ‘Tacizcimi Arıyorum’ Demişti

Sosyal medyanın aktif kullanımı suçluların bulunması dahil her işe yarıyor. Geçen günlerde Ankara’da gerçekleşen bir taciz olayının mağduru genç kadın sosyal medyadan yardım istedi ve çağrısı kısa sürede yanıt buldu.

Neler Yaşanmıştı?

Olay günler önce Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da yaşamakta olan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kadın evine dönerken otobüse bindi. Otobüsten indikten sonra takip edildiğini fark eden kadın hızla evine gitti. Fakat evine yakın bir yerde takip eden kişi tarafından cinsel saldırıya uğradı. Olaydan dolayı şok yaşayan kadın polise başvurdu. Fakat genç kadının şikayet talebiyle gerektiği kadar ilgilenilmedi ve ifadesi alınıp gönderildi.

Ailesi ve çevresi de dahil olmak üzere çoğu kimsenin sonuç alamayacağını düşündüğü kadın olayın görüntülerini polise vermesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek sosyal medya üzerinden “Tacizcimi arıyorum” başlıklı paylaşımda bulundu. Paylaşımında olayları detaylıca ifade eden kadın aynı zamanda görüntüleri de paylaştı.

Sosyal Medya Seferberliği

Sosyal medyada paylaşılan bu durum sonrasında pek çok Twitter kullanıcısı yardım etmek için seferber oldu. Paylaşımları retweet yapan kullanıcılar daha fazla kişiye ulaşmak için çalışmalarda bulunurken sosyal medyada hızla büyüyen arama kampanyasına ise bazı kişiler tepki gösterdi ve asıl amacın ilgi çekme olduğu düşüncesini dile getirdi. Bu düşünceyi dile getiren kişiler küçük bir azınlıkta kalırken sosyal medyanın desteği ve olayın gerçekleştiği yerin taciz edilen kadının paylaşımı sayesinde tepkiler çığ gibi büyüdü. Pek çok kullanıcı yetkili mercilere ulaşmaya çalışırken bir haber de polisten geldi.

Emniyet Çalışmalarda Bulundu

Sosyal medyada hızla yayılan bu haber Ankara Emniyeti’nin dikkatini çekti ve Ankara Emniyeti’ne bağlı görev yapan Asayiş Şube Müdürlüğü de konuyla ilgili çalışmalar başlattı. Görüntüleri inceleyen ve kadınla iletişime geçen birimler tacizci kişinin kimliğini belirledi ve yakalanması için çalışma başlattı. Tacizciyi yakalamak için çalışmalar sürerken olayın gazete ve televizyonlarda yer bulmasıyla birlikte pek çok dernek ve kişi mağdur genç kadına destek verdiğini belirtti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir