Gündem, Haberler

Muhtarlardan İlginç Kudüs Protestosu

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, geçen hafta, Kudüs şehrinin İsrail’in Başkenti olmasını tanıdığını açıklamıştı. Bu karar ile de Amerika Birleşik Devletleri Yönetimi, yıllar boyunca süren Ortadoğu’ya dair politikalarından böylelikle sapmıştı. Ayrıca İsrail devletinin başkenti Tel Aviv’de bulunan elçiliklerinin de Kudüs’e taşınacağı da tüm dünyaya duyurulmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’a Turplu Protesto

Antalya şehrinde seçilmiş gerek mahalle gerekse de köy muhtarları da Birleşik Devletler Başkanını protesto etti. Antalya şehri muhtarları, buldukları ilginç benzetmeli yöntem ile alınan Kudüs şehrinin İsrail’in Başkenti olması kararına tepki gösterdi. İsminin çağrışımdan hareket ile turpları ısırarak gösterdikleri tepki ile kararı protesto ettiler.

Üzerlerine Trump Yazdıkları Turplar

Antalya muhtarları, turpların üstüne Trump yazdılar. Böylelikle gerek tüm Avrupa Devletleri gerek bütün İslam Memleketleri gerekse de dünya Hristiyanlarının tepki gösterdiği kararı ilginç bir yöntem ile protesto etmiş oldular. Üstüne Trump ismini yazdıkları turpları ısırıp tepkilerini dile getirdiler.

Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Bu kararın hemen arkasından da gerek yurt içinden gerekse de tüm dünyadan karara tepkiler çığ gibi artmıştı. Hem siyaset hem de sosyal yaşamda tepkiler dinmedi. Sokaklarda kararın protestosu sürekli şekil değiştirse de, tepkiler hep sürdü. Antalya kentinin Kumluca Kazasında seçilmiş muhtarlar da ilginç bir yöntem ile kararı protesto etti. Önce bir turpun üstüne Trump ismi yazdılar. Sonra turpu ısırarak tepkilerini pozladılar. En sonunda da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ismi yazılı turpu yiyerek tepkilerini gösterdiler.

Amerika Birleşik Devletleri Kararlarına İlginç Tepki

Bilindiği üzere Ekim ayı başında da Amerika Birleşik Devletleri ile bir kriz yaşanmıştı. Vize krizi olan bu soruna da Samsun’da çalışan berberleri temsilen Berberler Odası, ilginç bir tepki göstererek protesto etmişlerdi. Amerikan Tıraşı yapılmasını kent berberlerinden yasaklayan karara imza atmışlardı.

Gerek Amerika ile gerekse de Avrupa ülkeleri ile yaşanan uluslararası sorunlara halkımızın ilginç tepkileri sürmekte. Türk Halkı, Hollanda ile yaşanan sorunu Portakal Bıçaklama gibi ilginç bir protesto şekli göstermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir