Haberler, Teknoloji

Konsol Oyunlarında Yeni Akımlar

Oyunlar artık sadece çocukların 2- 6 yaş aralığında vakit geçirmek amacıyla yaptıkları şeyler olmaktan çoktan çıktı. Artık oyun oynayarak para kazanıp geçimini sağlayan bir çok insan bulunuyor. Bu kavramla birlikte yeni bir kavram daha ortaya çıktı o da “gamerlık”. Bu oyun oynayıp ve bu alanda profesyonelleşmiş olan kişilere verilen bir isim. Oyunlardan konu açılmışken genellikle masaüstü oyunları düşünülse de konsol oyunları da bu alanda oldukça genişledi diyebiliriz.

Dilerseniz konsol oyunları ve konsol oyunlarında yeni akımlar hakkında biraz konuşalım.

E-sport da yeni devrimler geliyor

Öncelikle en başta da söz ettiğimiz gibi oyun sektörü artık bambaşka bir hal aldı. E-sport kavramı da bu değişimden yararlanan bir yapı diyebiliriz. Genel itibariyle örnek verecek olursak eğer, olimpiyatları düşünün birçok farklı spor dalında sporcuların yarışması söz konusu iken bu artık E-sport ile oyun alanına da sıçradı diyebiliriz.

Örnek verecek olursak eğer League of Legends gibi hem stratejik hem de beceri gerektiren oyunların bu turnuvalar ile yapılacağı söz konusu hatta bu yakın tarihe kadar buna benzer bir atılım söz konusu oldu ülkemizde de. Hatta Counter Strike bu oyunlara en güzel örneklerden biri de diyebiliriz. Bu kadar yaygınlaşması bir yana E-sport kavramının 2022 yılı itibariyle resmi olarak bir spor dalı olarak sayılacağı ve Asya oyunları çerçevesinde oldukça yüksek meblağlara sahip ödüller ile karşımıza çıkacağı biliniyor.

Sanal gerçeklikle gelişen oyun dünyası

Önceleri sadece bilim-kurgu filmlerine konu olan ve izleyenleri hayretler içerisine bırakan sanal gerçeklik kavramı yaklaşık 3 senedir hayal olmaktan çıktı hatta bu alanda bir çok uygulama ve program yapıldı. İlk başlangıçta oldukça yüksek fiyatlı olsa da artık iyiden iyiye yaygınlaşması sayesinde sanal gerçeklik içeren oyunların yaygınlaştığını söyleyebiliriz.

Hem fiyat olarak makul bir orana gelirken aynı zamanda da iyice gelişti ve gelişmeye devam etmekte sanal gerçeklik kavramı. Oyun dünyasına en güzel yansımış hali ise PlayStation’ın yapmış olduğu ve konusu hayatta kalmaya dayalı olan “The Inpatient” adlı oyun diyebiliriz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir