Ekonomi, Haberler, Yaşam

Kredi Kartıyla İnternette Alışveriş Yapanlar Dikkat !

Sen de internetten alışveriş yapmayı çok seven alışveriş tutkunlarındansan dikkat ! çünkü bu haber seni de ilgilendiriyor ! BDDK ( Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu) tarafından alınan karara göre, kredi kartlarını internetten alışveriş için kullanabilmen senin onayına için sunulmuş durumda. Onay vermediysen bugünden itibaren kartın online işlemlere kapatılacak.

  • Yepyeni Bir Dönem Başlıyor

BDDK’nın 2017 Şubat ayında aldığı karara göre, Türkiye’deki tüm banka ve kredi kartlarının internetten online alışverişlerde kullanılabilmesi, kart sahibinin onayına bağlı hale getirildi. Bu onayın verilmediği banka ve kredi kartı kullanılamayacak. Bu tarihten itibaren, BDDK’nın kararına bağlı olarak, bireysel müşterilere gönderilen tüm kartlar da online alışverişe kapalı olacak, kullanmaya başladığınız ilk anda online alışveriş özelliği kapalı uyarısı verecek. Kişi ancak bankası aracılığı ile online alışverişlere açılsın onayı vererek kartını tekrar açtırabilecek.

online-alisveriste-son-gun.jpg

  • Kartın Hangi İşlemlere Kapalı Olacak ?

İnternetten alışverişe onay vermediğin takdirde, bireysel banka kartların ve kredi kartların, tüm yurtiçi ve yurtdışı online alışverişlere, tüm e- ticaret sitelerinden yapılabilecek alışverişlere, ios ve android marketlerden yapacağın mobil uygulama ödemelerine, tüm online film ve müzik abonelik sistemlerine yapılacak ödemelere kapalı hale gelecek.

  • Ödeme Talimatlarından Etkilenmeyecek

Kredi kartınız ile onay vermesen dahi sigorta, BES, eğitim, aidat gibi işlemlerden hizmet alımına devam edebileceksin. Bu gibi işlemler kart onayının dışında tutulmuştur ve onay verip vermemenden etkilenmeyecektir.

online-alisveris-icin-songun.jpg

  • Kartının Bu İşlemden Etkilenmemesi İçin Ne Yapmalısın?

Kartının tüm bu e-ticaret ve online alışveriş işlemlerinden etkilenmemesi ve alışveriş keyfini sonuna kadar yaşamaya devam edebilmen için önce banka veya kredi kartının bağlı olduğu bankaya giderek onlarla iletişime geçmen gerekiyor. Şayet internet bankacılığı kullanıyorsan, istersen kullandığın kartın mobil işlemler şubesinden ya da internet şubesinden, ayarlar bölümünden kartının online işlemlerde kullanılmasını istediğine dair onay vermen gerekiyor. Bunun dışında telefon bankacılığını kullanarak da bu onayı dilediğin zaman verebilirsin.Telefon bankacılığından, ister müşteri hizmetlerini arayarak onay vermek istediğini bildirir, istersen bankanın sana gönderdiği kısa mesaja onay verdiğini cevaplayarak da kolaylıkla kartını online kullanıma açtırabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir