Haberler, Yaşam

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Bu nasıl oldu peki ? Normal şartlarda tatil günleri nelerdi ? 1 Eylül Cuma kurban bayramının birinci günü. Cumartesi,Pazar, Pazartesi diğer kurban bayramı günleri. 1 Eylül’ün bir gün öncesi Perşembe arefe günü normalde yarım gün tatildi. Onun bir gün öncesi 30 Ağustos zafer bayramı tam gün tatil İDİ. Söz konusu hafta p.tesi ve Salı günleri idari izinle birleştirildi ve ortaya 10 günlük dev bir tatil çıktı. Dolayısıyla Türkiye genelinde büyük bir yer değiştirme bizi bekliyor.  

kurban-tatili.jpg

Yapılan araştırmalara göre özellikle en kalabalık şehrimiz olan İstanbul’u baz alırsak trafik yoğunluğu akşam 19.00 dan sonra yavaş yavaş azalsa da gerçek bir gevşeme ancak 21.00 gibi oluyor. Bu gevşeklik Sabah 5.00-6.00 ‘a kadar devam ediyor. Dolayısıyla eğer siz İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız 21.00 ile sabah 6.00 arasında yola çıkın. Eğer gideceğiniz yer büyükşehirse yola çıkacağınız saatten daha ziyade varacağınız saat önem taşıyor. Yukarıda bahsettiğimiz saatler arasında olmak istediğiniz büyük şehirde olmaya çalışın. Yola çıkış saatinizi de buna göre ayarlayın. 

tatil.jpg

10 günlük tatilin başlayacağı Cuma günü aynı zamanda mesai günü olduğundan aynı akşam yola çıkacakların oranı ertesi gün olan cumartesi günü yola çıkacaklara göre kısmen daha az olacaktır. Ancak özellikle yakın mesafe şehirler arasında yer değiştirecekler Cuma akşamı harekete geçeceklerdir. Dolayısıyla eğer sakin bir yolculuk arzu ediyorsanız siz pazarı bekleyin. Ne de olsa bayram bir sonraki Cuma günü. Yani her halükarda kazasız belasız bir yolculuğunuz olursa bayrama yetişirsiniz. 

bayram-tatili-kac-gun.jpeg

Tatilin bitiş günü ve bayramın son günü olan Pazartesi günü yola çıkmak isteyenler kendilerini çok yoğun bir trafiğin beklediğini bilsinler. Bir önceki gün olan Pazar günü de trafiğin yoğun olması beklenebilir ancak pazartesi kadar yoğun olmayacaktır. Dolayısıyla nispeten daha sakin bir yolculuk arzu edenler yukarıda bahsettiğimiz saat kurallarına da uyarak Pazar günü harekete geçebilirler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir