Kültür, Sinema, Sizce

Leonardo DiCaprio, Rönesans Dehası Da Vinci’yi Canlandıracak

İlk ‘Titanic’ filmiyle tanıdığımız aşık bir gençten Zindan Adası’ndan kaçan bir akıl hastasından basketbolcu liseli bir gence, Shakespeare’iın trajik aşk öyküsündeki Romeo’dan kimsenin gitmediği sahilleri arayan Richard’a ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz bin bir çeşit rollerde gördük onu ve her seferinde hayranlıkla seyrettik. Oscar ödülünü aldığında kendisinden çok sevindik. Evet başarılı oyuncu Leonardo DiCaprio’dan bahsediyoruz.

The Revenant filmiyle 2015 yılında Oscar aldıktan sonra başka bir projede yer aldığını görmediğimiz Leonardo DiCaprio beyaz perdeye tekrardan dönüş yapıyor. Sanatçı öncelikle yönetmeni Martin Scorsese olan ‘Killers of the Flower Moon’ adlı filmde, daha sonra da henüz yapımı tamamlanmamış olan ‘The Black Hand’ adlı sinema filmde rol alacak. Ancak ünlü oyuncunun, bu ikisine ilaven Rönesans dahisi Leonardo da Vinci’nin hayatını canlandıracağı bir filmde daha oynayacağı öğrenildi.

leonardo-dicaprio-son-filmi.jpg

İsmimi Leonardo koymuşlar”

DiCaprio, 2014 yılında NPR’a verdiği röportajında, “Annem ve babam balayı sırasında Floransa’daki Uffizi Gallery’yi geziyormuş. da Vinci’nin resimlerine bakarlarken ben annemin karnında sertçe tekmeleye başlamışım. Babam bunu bir işaret olarak almış ve ismimi Leonardo koymuş” diye belirtmişti.

Steve Jobs, Albert Einstein, Benjamin Franklin gibi tarihte iz bırakmış isimlerin biyografilerini kaleme alan başarılı ünlü yazar Walter Isaacson tarafından yazılan Leonardo da Vinci’nin biyografisinden uyarlanacak filmin hazırlıkları için başlangıç verildi. Leonardo DiCaprio’nun Rönesans döneminin çok yönlü sanatçısı Leonardo da Vinci’nin hayat hikayesine çok yakışacağı belirtildi.

  1. Peki yaz siz ünlü aktörün Leonardo da Vinci’nin hayatını canlandırması hakkında ne düşünüyorsunuz?

    1. Leonardo’ya ne yakışmaz ki. Layığıyla rolünü canlandıracağından eminim.
    2. Bilemiyorum, başka bir aktör oynasa daha mı iyi olurdu sanki?
    3. Dicaprio yine mi sen! Oscar’ını da aldın artık inzivaya çekilsen diyorum.
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir