Gündem

‘Mavi Balina’dan Kurtulanlar Anlattı: Korkunç Oyun İntihara Sürüklüyor…

Dünya genelinde yüzlerce genci intihara yöneltip onların yaşam ışıklarını söndüren bu oyunun yapımcı olan şahıs ise Rusya’da hapis cezasına çarptırılmış bulunmakta. Yapımcısı hapiste olmasına rağmen bu oyun hala birçok genç için tehlike arz ediyor.

mavi-balina-oyunu-intihara-surukluyor.jpg

Oyun hakkında konuşmak gerekirse, Mavi Balina oyunu içerisinde oyunun yapımcıları oyuna katılan kişiye günlük birer tane olmak üzere 50 adet komut veriyorlar. Bu komutların içerisinde ise kol ve bacaklarda yüzeysel kesikler açmak gibi kendi vücutlarına zarar vermeleriyle alakalı istekler mevcut. Bazı komutlar ise toplumun huzurunu bozmak ile ilgili. Örneğin, yüksek sesli müzik dinlemek ve kamu malına zarar vermek gibi komutlardır.

Verilen Görevler Psikolojiyi Bozuyor

Komutları yerine getirmeyen katılımcıya sözlü taciz ve aşağılayıcı sözler sarf eden yöneticiler, onların moralini zedeleyerek küçük düşürüp psikolojik çöküntüye sebep olmaktadırlar. Hatta bazı yöneticiler katılımcının kişisel bilgilerin ele geçirip o kişiye şantaj bile yapmaktadırlar. Böylelikle katılımcının oyuna katılımını sürekli hale getirmesini zorunlu kılmaktadırlar. Oyunun 50. Gününde ise katılımcıdan intihar etmesini istemektedirler.

bu-oyun-ergenleri-intihara-surukluyor.jpg

Mavi Balina oyunu ile whatsapp linkinde karşılaşan bir katılımcının anlattıkları ise tüyler ürpertici niteliktedir. Katılımcının anlattıklarına göre oyunun ilk birkaç kademesi, kendisinin özel fotoğraflarını yöneticiye vermesiyle başlıyor. Sonrasında ise mezarlıkta fotoğraf çekmek, odaya kapanıp kimseyle konuşmamak ve her gün korku filmleri izlemek gibi, kişinin psikolojik dengesini alt üst etmeyi amaçlayan görevler veriliyor.

Bahsedilen bu katılımcıyı kurtaran polisler ise, katılımcıyı bulduklarında kendi evinde kesici bir aletle bileğine mavi balina şekli çizdiğini belirtti.

Başka bir katılımcı ise 50. kademeye ulaştığı zaman psikolojik olarak tamamen bir yıkıntı halinde olduğunu ve dışarı çıkmak istese bile çıkamadığını aktardı. Son görevini gene whatsapp’tan alan kullanıcı, mesajı açtığı zaman ‘’Zamanın doldu. Oyunun sonu’’ yazısı ile karşılaştığını ve bir su tankının tepesine çıkıp kendisini aşağı bırakmak üzereyken polislerin gelip onu kurtardığını söyledi.

mavi-balina-oyunu-yuzunden-intihar-etti.jpeg

Birçok uzmanın bu konudaki görüşleri ise oldukça nettir. Oyunda kazanma seçeneğinin olmadığını belirten uzmanlar, oyunun tek amacının oyuna katılan kişinin psikolojisini bozarak onu intihara sürüklemek olduğunun altını çizdiler.

  1. Peki, siz bu oyunla karşılaşmış olsaydınız, yöneticilerin sizin zihninize girmelerine izin vererek oyuna başlar mıydınız?

    1. Benim kimseden korkum yok. Bırakın gelsinler!
    2. Hayır. Hiç bulaşmam. Polise gidip linki atan kişinin yakalanmasını sağlarım.
    3. Bilemiyorum. O anki ruh halime bağlı.
    4. Ben oyundan anlamam. Mesajı direkt silerim.
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir