Haberler, Siyaset

Meral Akşener’den Dikkat Çeken Açıklama

İYİ Parti ismindeki partisiyle siyasi hayatında yeni bir başlangıç yapan Meral Akşener Ahlat’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından ilk defa röportaj gerçekleştiren Akşener partinin kuruluş sürecinden hakkındaki iddialara kadar pek çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İçerik Navigasyonu

İYİ Parti’nin Kurulum Süreci

Meral Akşener röportajında parti kurma çalışmaları sırasında herhangi bir tereddüt içerisinde bulunmadığını söyledi. Daha önceki dönemlerde farklı görüşlere sahip partilerin olduğunu belirten Akşener özellikle Güneydoğu’da şu anki siyasi durumun iki farklı kutupta olan partilere neden olduğunu ve ortada olan bir partinin bulunmadığını belirtti. Diğer partilerin özellikle Güneydoğu’da etkisiz kaldığını belirten Akşener bu bölge için bir alternatif olacaklarını belirtti.

Gençlere Verilen Önem Hakkında

Gençlerle ilgili olumlu düşünceleri olduğunu belirten Akşener eski bir üniversite hocası olması nedeniyle donanımlı olduğunu ifade ederken yeni nesildeki gençlerin daha donanımlı olduğunu ifade etti. Siyasi hayatta olan kişilerin diğer görüşlere karşı daha fazla mesafeli olduğunu belirten Akşener, gençlerin ise bu konuda daha açık fikirli olduğunu ifade ederken dünya ile daha fazla bağlantılı olmasının siyasi hayat üzerinde değişiklikler yaratacağını söyledi.

Seven ve Sevmeyen Kitle

Seven ve sevmeyen kitle hakkındaki düşüncelerini paylaşan Akşener Atatürk’ün değerlerini benimseyen ve milliyetçi görüşe sahip kişilerin kendisini takip edip benimsediğini belirtirken muhafazakar görüşe sahip kişilerin de temkinli olarak takip ettiğini belirtti.

Sevmeyen kişilerin ise genellikle kendisine FETÖ mensubu yakıştırmasını yaptığını belirten Akşener, daha önce mensubu olduğu partide yaşadığı süreçte de bu algıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu algının zamanla ortadan kalktığını da ifade eden Akşener samimiyet içerisinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

FETÖ ve 15 Temmuz Mücadelesi

İyi Parti’nin programında bulunan 15 Temmuz’da yaşanan olaylar ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarma vaadinin ne ifade ettiği sorusuna yürütülen mücadelenin yeterli olmadığı görüşünü belirterek karşılık verdi.  Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bu konudaki çabalarında samimi olduğunu söyleyen Akşener yine de bu çabanın yeterli olmadığını ifade etti. Yapılan mücadelede hatalar olduğu ve bazı kişilerin suçluyken suçsuz duruma geldiğini ve tam tersinin de yaşandığını açıklamalarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir