Gündem, Siyaset

Meral Akşener, “Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkisinde değil” dedi

Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı  seçiminde Ak partinin yanında olacağını ve partiye destek olacağını söylemesinin ardından Merak Akşener'e de CHP ve HDP ile ittifak içinde olmalarını önerdi.Bunun üzerine Meral Akşener ise "Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkisinde değil" diyerekten cevap verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı toplantıda basın mensuplarından gelen "AK Parti-MHP ittifak yaparsa, CHP-HDP-İYİ Parti'de yapar mı?" sorusuna "Zaten beraberler bir ittifak yapsınlar. CHP, İP, HDP onlarla yapsın. Yüzde 49'a sahip çıkıyorsun da bunu yasal hale dönüştürmekten neden kaçıyorsun? Bu ittifaklaşma cepheleşmeyi de önler. Kutuplaşmayı da önler. Yasal zemine çekmekte yarar var. Bizim için söylemiyorum. Bu kadar 5 benzemez bir araya geliyorsa bunları kağıda bağlamak lazım"dedi.

Akşener ne CHP ne de HDP ile ittifakın söz konusu olmadığını açıklarken sözlerine şöyle devam etti; "Başkalarının iradeleri hakkında konuşmak siyasi olarak ayıptır. Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkisinde değil. Biz Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan'ı şartsız şurtsuz niye destekliyor diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Öyle karar vermiştir, saygı duymak lazım. Bizim ne yapacağımıza da biz kendimiz karar veririz" diye konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir