Kültür, Sinema

Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Korku Filmi

Korku filmlerini seviyorsanız sizler için hazırladığınız listeyi de seveceksiniz. İşte mutlaka izlenmesi gereken 10 korku filmi…

1-) Testere (Saw)

Testere filmi 2004 yılında seyirciyle buluşmuştur. Tobin Bell’ in ustaca rol aldığı film sinemaseverlerden tam not almış ve buna nazaran seri filmleri peş peşe çıkmıştır. Toplamda 7 seri filmi olan testere korku filmi severlerin mutlaka izlemesi gereken bir filmdir.

korku-filmi-indir-izle.jpg

2-)Cinnet

Cinnet filmi 1980 yılında vizyona girmiş Jack Nicholson’ un muazzam oyunculuğu ile tavan yapmıştır. Psikolojik korku ve gerilim bu filmde sinemaseverlere başarılı bir şekilde sunulmuştur.

3-) Şeytan

Şeytan filmi 1973 yılında sinemaseverlere ulaşmış ve psikolojik korku filmin öncülüğünü oluşturmuştur. İzleyenleri bayıltacak derecede korkutan film o kadar etkili olmuştur ki bazı Türk filmlerinde de Şeytan filminden kesitler kullanılmıştır.

seytan-filmi.jpg

4-)Çığlık

Çığlık filmi 1996 yılında vizyona girmiştir. Testere filmi gibi tutulmuş ve seri filmler halinde çekimi devam etmiştir. Gerilim ve korkuyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz film sinemaseverler tarafından tutulmuştur. Filmindeki karakterin kullanmış olduğu maske bile 21 yıl geçmesine rağmen unutulmamıştır.

cin-musallati-filmleri.jpg

5-)Tepenin Gözleri

Tepenin gözleri filmi mutasyona uğramış insan ırkının tatile çıkan bir aile ile karşılaşmasını anlatıyor. Gerilimin üst seviyede olduğu filmi mutlaka izlemelisiniz.

6-)28 Gün Sonra

Dünyaya virüs yayılır ve insanlar virüse maruz kalmış zombilerle mücadele eder. Bu tür korku filmleri seven sinemaseverler için tavsiye edilir.

7-)Musallat

Yerli yapım olan Musallat filmi psikolojik korku filmidir. Buna benzer yada benzetilmeye çalışılan birçok yerli film vardır ama Musallat yerli korku filmlerinin başını çeker.

8-)Şey

Şey filmi 1982 yapımlıdır. Korku filmlerinin öncülerinden ve ilginç senaryosuyla dikkate değerdir. İMDB puanıyla zaten kalitesini kanıtlamaktadır.

9-)Halka

Sinemaseverler için gerilim ve korku tavan yapmaktadır. Filmin konusu akıcı olarak ilerlemekte sinemaseverlere merak ve korkuyu harmanlayarak sunmaktadır.

10-)Paranormal Aktivite

Bu film o kadar korkutucudur ki tek başına izlenmemelidir. Yada kendini filme çok kaptıranlar izlememelidir. Şöyle söyleyeyim insanın psikolojisini bozacak kadar korku doludur. Psikolojik korku filmi olan film tek kelimeyle mükemmeldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir