Yaşam, Yemek

Nişastasız Anne Sütlacı Tarifi

Annelerimizin elinden olan herşeyin güzel olduğu gibi yaptıkları sütlaç da vazgeçilmezlerdendir. Eskiden sütlaca pirinç unu, nişasta vs. katılmazdı ve bu yüzden annelerimizin yaptığı sütlaçtaki tadı şimdiki sütlaçlarda normal olarak bulamıyoruz çünkü çoğunun yapımında kolay yoğunlaşması için nişasta kullanılıyor. Karadeniz’in en güzel tatlarından birisi olan sütlaç kışın da vücut direncine olan katkısından dolayı tercih edilir. Yemeklerden sonra olabildiği gibi günün her vakti yenilebilir. Anne sütlacı gibisi yoktur. Bu sütlacın yapımına geçmeden önce içerisine neler katacağımızı öğreneceğimiz malzemeler kısmına geçebiliriz. Malzemelerin ardından bu harika tadın yapımı için sabırsızlanabiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

İçerik Navigasyonu

Malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı),
  • 2 çay bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya (5 gram),
  • 4 su bardağı su (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Hazırlama Süreci

Nişastasız anne sütlacının hazırlama süreci 5 dakika pişirme süreci 40 dakikadır.

Nasıl Yapılır

Anne usulü sütlaç tarifi nasıl yapılır? İlk önce pirinçler (Baldo pirinç kulanılırsa daha iyi olur) iyice yıkanır ve bir tencereye konulur, üzerine 4 su bardağı su ilave edilerek ocağa konulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ocak kısık seviyeye düşürülür ve ara ara karıştırılarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pirinçler yumuşadıktan sonra üzerine sütü ilave edip kaynayıncaya kadar tekrar pişirilir. Kaynadıktan sonra ateşi kısık seviyeye getirip 20 dakika daha pişirilir daha sonra şekerimizi ve isteğe göre vanilyamızı ilave ederek karıştırıp ocağımızın altını söndürürüz.

Hazırlanan sütlaç kaselere paylaştırılıp oda seviyesinde soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuyan kaseleri buzdolabına alıp 3-4 saat dinlendiririz.

Kaç Kişilik

Bu tarfimiz 8 kişiliktir.

Servis Önerisi

Nişastasız sütlaç tarifleri bitti. Sıra geldi sunuma. Buzdolabındaki kaseler 3-4 saat yerine 1 gece dinlendirilebilirse daha iyi olur. Kaselerin üzerine tarçın veya ezilmiş fındık serpiştirilerek servis edebilirsiniz.

Kaç Kalori

Anne sütlacımızın kalori oranı kullandığımız şekere göre değişir fakat ortalama bir kase sütlaç 285 kaloridir. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir